FANtv-nl-logo-mobile

De Sierasperge

De sierasperge of 'Asparagus' is een kamerplant met ontelbare, verfijnde bladeren. Ze geven een sfeer van licht en luchtigheid en hebben tegelijkertijd een zachte en sierlijke uitstraling.

Deze kamerplant is weliswaar familie van de eetbare asperge, maar heeft zelf geen culinaire eigenschappen. Wel is de sierasperge een van de gemakkelijkste kamerplanten en heel geschikt voor mensen die zichzelf geen groene vingers toekennen.Rustpunt
De sierasperge heeft mooi frisgroen blad dat veel weg heeft van fijne veren. Het is een van die kamerplanten die niet heel erg opvalt, totdat hij er niet meer staat. Dan mis je het groene rustpunt in huis. Aspergeplanten blijven meestal zonder bloemen, maar als ze toch bloeien, verstoppen ze hun kleine witte bloemetjes onder de bladeren. Kleinere varianten groeien redelijk snel uit tot mooie volle planten.

Makkelijk combineren
Het is eenvoudig stylen met de sierasperge. Doordat de plant helemaal groen is, past eigenlijk elke pot er bij. De enige minder goede combinatie is wellicht een donkergroene pot, die de plant wat saai kan maken.


Een zilverkleurige pot onderstreept de moderne uitstraling van de plant en een antieke pot met gouden randjes bevestigt de romantische sfeer van de asparagus. In strakke interieurs kan deze plant de hardheid op subtiele wijze doorbreken, terwijl hij in een authentieke setting een mooie aanvulling vormt.

Vergelijkbare artikelen