FANtv-nl-logo-mobile

Stomen in plaats van koken

Door producten met stoom te bereiden blijft je eten zijn eigen kleur, geur en smaak behouden. Daarom zou je eigenlijk altijd je eten moeten stomen in plaats van koken.

Je kunt meer stomen dan je denkt. Groenten, vlees, rijst, gevogelte en zelfs hele gerechten zijn allemaal te stomen. Het is gezonder omdat er geen vet voor nodig is en er gaan geen waardevolle voedingstoffen zoals vitaminen en mineralen verloren, terwijl de oorspronkelijke kleur, geur en smaak behouden blijven.

Drie manieren
Er zijn drie verschillende manieren van stomen. Met de methode vital-stomen bereid je heel gemakkelijk rijst en groenten. Door de lage druk kan de smaak niet overgaan op een ander product en kunnen je gerechten niet kapot koken.

 

 

De methode interval-stomen kun je het beste gebruiken als je grote stukken vlees en gevogelte bereidt. Omdat stoom eigenlijk heet water is, droogt je gerecht niet uit en blijft het vlees dus lekker mals. Je hoeft niet bang te zijn dat je met stomen de gerechten niet warm genoeg krijgt, want met interval-stomen kun temperaturen halen tussen 30° C en 230° C.

Je kunt ook profi-stomen. Deze methode is vooral geschikt voor het opwarmen van koude gerechten. Zo heb je door te stomen binnen de kortste keren je voorbereide gerecht lekker warm en smaakt het niet zo uitgedroogd als uit de magnetron.

Bij deze winkels vind je goede stoomkokers tegen lage prijzen

Vergelijkbare artikelen