FANtv-nl-logo-mobile

Houd je planten stofvrij!

Vervelend hè, dat stof overal in huis. En hoe goed je ook schoonmaakt, het komt altijd weer terug. Ook op je planten komt gedurende de tijd een hoop stof te liggen. Hoe krijg je dat er weer af?Ze zijn glanzend, groen en gezellig. Planten voegen een hoop toe aan je kamer. Maar net zoals bij de televisie, kasten en cd's verschijnt er na enige tijd een laagje stof. Daar gaat die mooie glans. Daarom is het erg belangrijk om je planten stofvrij te houden. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk?In de regen
Eigenlijk is de oplossing heel erg simpel. Je kunt natuurlijk je kamerplant met een vochtige doek of een statische plumeau afnemen, maar nog gemakkelijker is om je planten buiten te zetten. Nu moet je een beetje geluk hebben dat het gaat regenen en klaar ben je. Schijnt de zon, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de plant in de douche te zetten.


Rolplateau
Het kan natuurlijk gebeuren dat je plant te groot of te zwaar is. Speciaal daarvoor bestaan er speciale ronde plateautjes met wielen, zodat je de grote planten toch gemakkelijk kunt verplaatsen. Maar krijg je dat plateau echt niet eronder, dan moet je toch aan de slag met een vochtige doek. Je kunt bij kleine planten het beste blad per blad schoonmaken. Bij grote planten kan dat ook, maar dat is een hele hoop werk. Een alternatief hiervoor is misschien de plantenspuit.


Glansmiddel
Om de glans van de bladeren terug te krijgen, kun je ook een speciale spuitbus met glansmiddel gebruiken. Je kunt dit bijzondere goedje in de meeste tuincentra krijgen. Hiermee sla je twee vliegen in een klap, want naast glanzende bladeren zorgt dit spul ook vaak voor stofvrije bladeren. Let wel op dat je het niet gebruikt op jonge planten, want die kunnen het glansmiddel niet aan. Een middel dat je wel kunt gebruiken is met water aangelengde melk. Als je de bladeren hier mee schoonmaakt, krijg je ook een glans te zien.

Vergelijkbare artikelen