FANtv-nl-logo-mobile

Subsidie voor energiezuinig wonen

4.5 miljoen euro. Met dat geld wil minister Vogelaar van wonen ervoor zorgen dat woningen energiezuiniger worden. Het gaat nu alleen nog om een proeffase.Om in de toekomst meer manieren te vinden waarop energie kan worden bespaard, maakt de minister het geld vrij. Ze vindt namelijk dat alle partijen die te maken hebben met het bouwen van een huis samen moeten werken. En dat daar is geld voor nodig.


Verwarming met zeewater
Een voorbeeld hiervan is de verwarming van huizen met zeewater. In Den Haag wordt hier al gebruik van gemaakt. Omdat zeewater in de winter een stuk warmer is dan de buitentemperatuur, hoeft het maar een paar graden verwarmd te worden om het lekker warm te krijgen in huis. Zo bespaar je dus enorm op je stookkosten.Maar ook in de zomer heb je voordeel van dit systeem. Dan werkt het namelijk precies andersom. Als het buiten erg warm is, dan is het zeewater nog steeds relatief koud. Door dit water rond te pompen verkoel je je huis en heb je geen energievretende airconditioning meer nodig.


Subsidie
Met deze regeling van Minister Vogelaar kunnen woningcorporaties, aannemers, gemeenten en projectontwikkelaars subsidie aanvragen voor projecten om energie te kunnen besparen. Als alles goed verloopt, komt er later dit jaar een vaste regeling.

Vergelijkbare artikelen