FANtv-nl-logo-mobile

Tegel is terug van weggeweest

De tegel als vloerbedekking is helemaal terug van weggeweest. Ze worden vooral gebruikt om de vloer een strak, design en tijdloos uiterlijk te geven.In de jaren '70 en '80 zag je vaak tegels in de woonkamer omdat dit erg functioneel was. Dat is nog steeds zo, maar er wordt nu duidelijk voor tegels gekozen omdat ze een hoog design gehalte hebben.


Voor ieder interieur
Tegels heb je in een breed scala van kleuren, van grijze tot warme tinten die je eigenlijk voor ieder interieur kunt gebruiken. De tegels zijn er niet alleen vierkant, maar tegenwoordig ook rechthoekig waardoor je met patronen de ruimte een eigen sfeer kan geven.XXL-tegel
Kies bijvoorbeeld voor de XXL-tegel. Deze tegel is niet alleen groot, maar ook slijtvast en keihard. Bijna zo hard als diamant. Door de speciale productietechniek is de bovenkant 100 procent dicht waardoor de tegels onderhoudsvriendelijk zijn en er geen vlekken op kunnen komen. Ook kan er geen water doorheen.


Klei
Vroeger werden tegels van klei gemaakt. Er werden voorraadpotten van gemaakt, potten en later ook tegels. De functie van de tegel is het bedekken en verfraaien van een wand of een vloer. Het woord tegel komt uit het Latijn; tegere, oftewel bedekken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl