FANtv-nl-logo-mobile

Dertig jaar mooi uitzicht

Heb je net een huis laten bouwen, dan zit je niet te wachten op een snelweg voor je deur. Want je kwam er toch juist wonen om die mooie knotwilgen en weilanden met koeien?Misschien kun je binnenkort wel een soort uitzichtverzekering afsluiten. Bij het kopen van een nieuw huis betaal je dan nog eens 2,5 procent van de koopprijs en krijg je dertig jaar garantie. Komt er dan toch een snelweg voor je deur? Dan staat zwart op wit dat je een forse schadevergoeding krijgt.Onderhoud
Op deze manier zorg je niet alleen dat je zelf een mooi uitzicht houdt, met het geld dat je betaalt wordt de omgeving onderhouden. Zo kun je blijven genieten van die mooie knotwilgen, mooie bloemrijke sloten, bomenrijen en koeien in de wei. Maar omdat er op dit moment niet genoeg geld beschikbaar is voor de natuur, wordt de omgeving steeds meer verwaarloosd. Met het geld dat de uitzichtgarantie moet opleveren, kan er een hoop opgeknapt kunnen worden.


Proef
Op dit moment gaat het nog om een test. De gemeenten Veenendaal, Wageningen, Ede en Rhenen liggen in het gebied waar de proef gaat plaatsvinden. Zij willen graag meewerken. Maar wat precies de voorwaarden zullen zijn is nog niet duidelijk. Dat moet nog uitgewerkt worden.

Vergelijkbare artikelen