FANtv-nl-logo-mobile

Onderverzekerd bij brand

Heb je een brandverzekering of inboedelverzekering? Dan denk je dat je bij goed gedekt bent. Toch loop je het risico om bedrogen uit komen. Bij een brand krijg je gemiddeld twintig procent minder terug.

Volgens de Vereniging van Polisbezitters komt dit doordat de tussenpersonen die de brandschadeverzekeringen afsluiten niet goed bijhouden wat de werkelijke waarde is van je inboedel. Volgens de wet zijn ze verplicht om dit minstens één keer in de drie jaar te controleren. Omdat dit volgens de vereniging niet goed gebeurt, zijn bewoners bij een brand soms onderverzekerd.

 

 

Waardebarometers
De brancheorganisaties zijn het hier niet mee eens. Zij vinden dat de tussenpersonen hun werk goed doen. Omdat de verzekeraars werken met waardebarometers stijgt de waarde van de inboedel elk jaar automatisch. Zo zou er bijna nooit een onderverzekering kunnen ontstaan.

Zelf controleren
Heb je net een mooi groot plasmascherm gekocht? En denk je dat je te maken hebt met onderverzekering? Dan kun je toch het beste zelf contact opnemen met je tussenpersoon. Hij weet precies tot welke waarde je bent verzekerd. Het zou immers zonde zijn als je dit geld straks niet meer terug krijgt.

Vergelijkbare artikelen