FANtv-nl-logo-mobile

Straks huurtoeslag terugbetalen?

Het zou zo maar kunnen dat je binnenkort een hoop huurtoeslag terug moet betalen. Dat denkt de directeur van de Woonbond. Daarom wil hij dat er een betalingsregeling wordt getroffen.De Woonbond denkt dit omdat de totaal uitbetaalde huurtoeslag in 2006 en 2007 met honderden miljoenen euro's is gestegen. Dit komt waarschijnlijk door een verandering in de aanvraag van huurtoeslag. In 2005 was het de verhuurder die de toeslag voor je moest aanvragen. In 2006 is dat veranderd en moet je het zelf doen.Fouten in aanvraag
Hierdoor kunnen huurders fouten met invullen hebben gemaakt en daardoor enorm veel meer huurtoeslag hebben gekregen. Het zou dus kunnen gebeuren dat sommige mensen de teveel ontvangen huurtoeslag uit 2006 en 2007 straks in een keer moeten terugbetalen.


Fout Belastingdienst
De Woonbond vindt het een fout van de Belastingdienst, omdat ze op dit moment nog steeds bezig zijn met het controleren van de formulieren uit 2006. Ook hebben de controleurs volgens de bond de nieuwe formulieren niet goed gecontroleerd.


Andere reden
De grote stijging in huurtoeslag hoeft natuurlijk niet aan fouten van de Belastingdienst of huurders te liggen. Het kan ook zijn dat mensen voor 2005 gewoon zijn vergeten om huurtoeslag aan te vragen. Op dit moment wordt er door het ministerie Wonen en Wijken hard gewerkt om de echte oorzaak van de grote stijging van de huurtoeslag te achterhalen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl