FANtv-nl-logo-mobile

De cyclaam

De Cyclaam is in Nederland vooral een kamerplant, maar ze doen het beter in de koelte. Speciale rassen voor buitengebruik zijn steeds vaker buiten in plantenbakken te vinden.


De Cyclaam is in verschillende variëteiten beschikbaar. Het assortiment bestaat uit groot-, klein- en middelgrootbloemige soorten. Ze kenmerken zich door hun groei- en bloeikracht.De bloemen verschijnen met zo'n tien tot twintig stuks tegelijk, in talloze tinten wit, lila, roze, paars of rood. Vooral de kleinbloemige soorten lenen zich goed voor het maken van trendy arrangementen. Maar de Cyclaam doet het ook perfect als balkon- en terrasplant.


De vele kleuren in het najaar maken de Cyclaam tot een bijzonder product voor tuintafel of balkon. Steeds meer veredelaars leggen het accent op het ontwikkelen van Cyclamen voor buitengebruik. Deze trend zet zich ook in Europa door. Inmiddels zijn in veel Europese steden al plantenbakken te zien die gevuld zijn met de opvallend fris gekleurde Cyclamen


Een koele plek
Cyclamen zijn gevoelig voor wortelrot en voor bladziekten. Zet ze binnenshuis op een koele plek staan, want ze zijn niet goed bestand tegen de warmte binnenshuis. Gieten moet met mate gebeuren, bij voorkeur van onder af (op de schotel). Bemesten wordt afgeraden omdat dit leidt tot een overdadige groei van de bladeren ten koste van de bloei.

Vergelijkbare artikelen