FANtv-nl-logo-mobile

Vakantiegevoel met de Chrysalidocarpus

De Chrysalidocarpus is een kleine huiskamer-palm die er voor zorgt dat je thuis dat fijne gevoel van die tropische zonvakantie nog een beetje hebt.

De Chrysalidocarpus (ook bekend onder de naam Areca) is in Nederland een populaire palm voor in de huiskamer. De plant heeft geveerde bladeren die op Howea lijken. De bladeren zijn echter minder groot en minder hard. De stelen zijn geel met zwarte vlekken. De bladeren hebben meer bladveren. De palm groeit in het begin traag, maar later snel.

De Chrysalidocarpus is het hele jaar verkrijgbaar, je ziet hem zelfs vaak in de supermarkt. Daar zijn dan vooral kleine exemplaren, van maximaal 17 centimeter te koop. In tuincentra vind je ze een stuk groter. De grotere exemplaren worden vaak gebruikt in kantoorbeplantingen of op tentoonstellingen maar zijn thuis natuurlijk ook prachtig. De palm kent - afgezien van de grootte -  weinig variëteiten.

Populair op kantoor en in huis
Chrysalidocarpus is goed bestand tegen de omstandigheden in huis en op kantoor. De plant brengt grote hoeveelheden vocht in de lucht en verwijdert giftige stoffen uit de atmosfeer. Alleen airconditioning op kantoor levert vaak een te lage luchtvochtigheid op. Airconditioning in combinatie met planten die voldoende vocht in de lucht brengen, zoals Chrysalidocarpus, Spathiphyllum en Nephrolepis, kunnen het werk- en leefklimaat aanzienlijk veraangenamen. Bovendien kunnen op deze wijze schadelijke stoffen uit de lucht 'gefilterd' worden.

Je koopt de Chrysalidocarpus voordelig bij goede tuinwinkels.

Tags: kamerplanten

© FANtv.nl