FANtv-nl-logo-mobile

Een bananenboom binnen

Met de Musa haal je een bananenboom in je woonkamer. Met voldoende zon en de juiste temperatuur kan deze zelfs bananen geven.

De meest populaire soort is de 'Dwarf Cavendish'. Deze robuuste bananenplant heeft grote bladeren, die opvallen door de paarse bladtekening.

 


Dwarf Cavendish

 

'Bananarama' heeft ten opzichte van de planten die in het oerwoud groeien een kleinere vorm en een korte dikke stam. Hij is te herkennen aan zijn licht golvende bladeren. Deze plant is bij uitstek geschikt voor de vensterbank.

 

 

'Tropicana', die sinds een jaar of vijf geteeld wordt, is de kleinste onder de Musa. De plant wordt niet hoger dan 25 cm.Dat maakt deze Musa zeer geschikt voor de vensterbank. Doordat de bananenboompjes goed tegen warmte kunnen is het geen ramp als ze daar in de zon staan.

 


Musa Tropicana

 

In Noord-Europese landen geven de forse planten een exotische uitstraling aan binnenbeplantingen. In zuidelijke landen komen ze goed tot hun recht op patio's of terrassen. Als de temperatuur en de hoeveelheid zonlicht toereikend zijn, dan kunnen zelfs echte bananen tot ontwikkeling komen.

De bananenboom is online te koop bij de beste winkels met tuinplanten.

Tags: planten, potplanten