FANtv-nl-logo-mobile

Monstera (gatenplant)

Een plant die nooit teleurstelt is de gatenplant. Deze plant is uitbundig en makkelijk te verzorgen. Daarnaast past hij in elk interieur en mag hij op elke plek in huis gezien worden.

De gatenplant heet officieel 'Monstera'. Een wat onaardige naam voor deze leuke kamerplant. Maar gelukkig heeft hij niets met monsters van doen. Deze plant komt oorspronkelijk uit het regenwoud van tropisch Amerika, waar hij langs bomen omhoog groeit. Eigenlijk een soort klimop dus! De mate van "gatenvorming" in de bladeren is afhankelijk van het aanwezige licht. Hoe meer zonlicht op de plant valt, des te meer gaten hij vormt.

 

 

Wortels
Bijzonder aan de gatenplant is dat hij twee soorten wortels heeft. De wortels aan de onderkant van de plant zorgen dat hij stevig in de grond staat en nemen het water en andere voeding op. Aan de stengels groeien daarnaast ook 'luchtwortels'. Hiermee houden ze zich –in de natuur- vast aan de bomen waar ze tegen op klimmen. Bij de kamerplant vormen de luchtwortels een sierlijke aanvulling op de groene bladeren.

 

Mooi en sterk
De Monstera is een mooie en sterke woonplant. Hij eist niet veel verzorging en kan ook prima staan op de plekken met wat minder licht. Veelal worden ze verkocht met een aantal planten tegen een stam. Hierdoor ontstaat een volle, uitbundige plant. De luchtwortels zorgen voor  een leuke afwisseling waarbij de onderzijde van de plant en de pot versierd kan worden.

Vergelijkbare artikelen