FANtv-nl-logo-mobile

Inbraakvertragende kozijnen en deuren

Een inbraak in je huis is een bijzonder ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen levert het materiële schade op, maar het schenden van de privésfeer en het verloren gegane veiligheidsgevoel kunnen geestelijk ook hun sporen nalaten. Neem daarom altijd maatregelen tegen inbraak.

De komende tijd kijken we naar manieren waarop je een inbraak kunt tegengaan. Dit keer besteden we aandacht aan de beveiliging van deuren en kozijnen met SKG sloten. 

inbreker

Gelegenheid maakt de dief is een bekende spreuk, en dat gaat zeker op voor inbraken. Een heel groot deel van de inbraken betreft gelegenheidsdelicten. Bij deze gelegenheidsdelicten speelt de factor tijd een grote rol. Het is een bekend feit dat een inbreker binnen twee tot vijf minuten binnen een huis of gebouw wil zijn. Lukt dat niet, dan wordt het gevaar voor hem te groot en zal hij zijn poging afbreken.

Het is dus zaak de inbreker dusdanig te vertragen dat hij niet binnen deze tijd binnen kan komen. Dat kan ondermeer door gebruik te maken van inbraakvertragende kozijnen en deuren. Als je nieuwe houten of kunststof kozijnen koopt let dan goed op de SKG-logo.  Deze geeft de mate inbraakvertraging op. Er bestaan daarin drie klassen, aangegeven met één tot en met drie sterren. Hoe meer sterren hoe langer een inbreker er over doet om binnen te komen.

SKG 2 sterren sloten zijn in staat zelfstandig deuren en ramen drie minuten inbraakwerend te maken. Een SKG tweesterren meerpuntssluitting is zelfs in staat om een inbreker vijf minuten buiten te houden.

Met meerdere sloten hou je een inbreker ook langer buiten. Twee SKG 2 sterren sloten zijn eveneens in staat om een deur vijf minuten inbraakwerend te maken. Twee 2 sterren sloten staan dus gelijk aan één 3 sterren slot. Het 3 SKG sterren slot beschikt dan ook over extra voorzieningen zoals een boorbelemmering.

Interesse in veilige kozijnen. Hier kun je meerdere offertes opvragen bij goede aanbieders.

Tags: kozijnen, deur, veiligheid, inbraak