Hoe vaak wordt er in jouw buurt ingebroken?
Op Misdaad in Kaart kun je nagaan hoe vaak er de afgelopen drie maanden in je dorp of wijk is ingebroken. Inbraken en pogingen tot inbraak worden per postcodegebied getoond.
Dit betreft alleen de aantallen, om de privacy van gedupeerden te waarborgen wordt alleen aangegeven in welk vier cijferig postcodegebied de inbraken plaats vonden.
De politie wil zo een actueel overzicht bieden. De kaart wordt maandag tot en met vrijdag dagelijks voor 8.30 uur bijgewerkt.
Door voor iedereen zichtbaar te maken in welke postcodegebieden er wordt ingebroken, hoopt de politie dat u de nodige maatregelen treft om de kans op een woninginbraak te verkleinen.
Wat kan ik zelf doen om de kans op een inbraak te verkleinen?
Inbrekers gebruiken verschillende methoden om in te breken. Over het algemeen willen ze binnen enkele minuten in een woning zijn. Lukt dit niet, dat zullen ze al snel een ander huis kiezen. Extra sloten, anti-inbraakstrips en andere maatregelen maken het een inbreker flink lastig. Als inbrekers met het openmaken van deuren of ramen bezig zijn doen ze dit het liefst in het donker of op een beschutte plek. Gesnoeide begroeiing en goede buitenverlichting maken uw huis een stuk onaantrekkelijker voor inbrekers.
Lees hier meer preventietips over woninginbraak.
Wat doet de politie om inbraken tegen te gaan?
In heel Nederland is de politie actief met verschillende anti-inbraakprojecten. Vaak werkt de politie daarbij samen met lokale partners. Bij het opsporen van inbrekers gebruikt de politie alle middelen die zij tot haar beschikking heeft. Denk hierbij aan het horen van buurtbewoners (hebben ze iets verdachts gezien?) en sporen zoals vingerafdrukken, braaksporen en sigarettenpeuken onderzoeken en analyseren. In het uiterste geval zet de politie lokwoningen en telefoontaps in.
Tags: inbraak