FANtv-nl-logo-mobile

Wat kost een nieuwe CV-ketel?

Toe aan een nieuwe CV ketel? Dan is het zaak om de kosten van de diverse aanbieders goed te vergelijken. Je hebt te maken met verschillende kosten zoals de aanschafkosten en de installatiekosten. Maar vergeet de onderhoudskosten niet. Hiervoor kun je eventueel een onderhoudscontract afsluiten.

 cv-ketel-kosten

We spreken over CV-ketel, maar de meeste ketels die nu geplaatst worden zorgen ook voor warm kraanwater. Men spreekt dan over een combiketel. De meeste CV-ketels en combiketels die tegenwoordig aangeboden worden zijn HR-ketels. Men spreekt over HR (Hoog Rendement) als de ketel een rendement heeft van minimaal 100%. Het plaatsen van een HR-ketel brengt een forse besparing op de energiekosten met zich mee. De duurdere HR-ketel verdient zich dan ook snel terug.

Als je een oude (niet-HR) CV-ketel vervangt door een energiezuinige CV-ketel bespaar je jaarlijks honderden euro’s op de energierekening. Vooral wanneer je een HR-ketel laat installeren kun je flink besparen!

Wil je weten wat het plaatsen of vervangen van een CV-ketel in jouw specifieke situatie kost? Ga dit dan na bij Solvari. Door offertes van aanbieders te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Tags: verwarming