FANtv-nl-logo-mobile

Tips voor meer zitplekken

Je kent het wel, een huis vol visite en zitplekken te weinig. Maar met wat vindingrijkheid tover je zo wat extra zitplekken tevoorschijn, je moet alleen weten hoe.

De woon- en design-experts van Fonq gaven ons wat tips voor extra zitplekken in huis.

Kussens op de vloer
Maak bijvoorbeeld gebruik van de vloer. Dat kan heel eenvoudig door er wat kussens op te leggen. Indien je gebruik maakt van grote zachte kussens zal je bezoek dat helemaal niet erg vinden. Integendeel, je maakt zo een relaxte zitplek.

zitplekken-kussens

En kussens op de vloer staan best gezellig tijdens een feestje. Na afloop kun je ze vast wel erg kwijt, bijvoorbeeld op de bank of op bed, en anders zijn ze makkelijk weg te bergen. Maar de kans is ook groot dat je de kussens lekker laat, liggen, voor eigen gebruik!

Multifunctionele meubels
Heel handig zijn multifunctionele meubels. Bijvoorbeeld krukjes die je als tafel kunt gebruiken (of omgekeerd). Na afloop zijn ze onder elkaar te schuiven, zodat je ze weinig ruimte innemen. Kijk bij Fonq maar eens naar de Vitra tafeltjes/krukjes.

Daar vind je ook de Flux stoel, een inklapbare designstoel die snel in en uit te vouwen is, en makkelijk kan worden weggeborgen. En nee, de Flux heeft niets weg van een gewoon opklapstoeltje!

Gecamoufleerde stoelen
Maar als je ruimte genoeg in de kamer hebt kun je er ook gewoon voldoende stoelen in plaatsen. Om een teveel aan stoelen niet te laten opvallen kun je ze camoufleren. Verf ze bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de muur, of bekleed ze met het zelfde behang! Een andere manier is een stoel als bijzettafel gebruiken.

Kijk bij Fonq voor meer tips en leuke meubels.

 

extra-zitplekken

Tags: stoelen, banken