FANtv-nl-logo-mobile

Groen in de slaapkamer

Groen is evenwichtig en harmonieus. Groen wordt geassocieerd met de natuur en het kalmeert emoties. Het is daarom uitermate geschikt voor een slaapkamer. Maar daarom hoeft het nog niet saai te zijn!!!

De slaapkamer van het huis wat we hier hebben ingericht is één van de weinige plekken waar de ouders een plek voor zichzelf hebben. Het mocht dan ook een kamer worden met een uitgesproken kleurencombinatie. Fris groen, gecombineerd met een diepzwart.

groen-slaapkamer

Tapijt
Als basis voor de kamer komt een hoogpolig tapijt in een frisse groene kleur, waardoor het de uitstraling krijgt van een grasveld aan het begin van het lenteseizoen.

In aanvulling op dit tapijt, worden plisée-gordijnen gekozen, met dezelfde groene tint. Bij deze gordijnen kun je niet alleen het raam van boven naar beneden afsluiten. Je kan vervolgens ook de bovenkant laten zakken, waardoor je een horizontale 'strook' van plisée-gordijnen kunt creëren.

Deze plisées zijn gecombineerd met zwarte velours gordijnen, die zijn opgehangen met een plafondrail. Velours heeft door zijn structuur altijd een hele diepe kleur, waardoor het zwart een optimale kleur heeft en een echte Film Noir-uitstraling krijgt.

Behang
Bij het diepe zwart is een behang gekozen in matzwart, met een hoogglans verticaal bloemenpatroon. Dit bloemenpatroon is doorgezet op de deuren van de kastenwand die gemaakt is achter het bed. Het patroon is met carbonpapier over getrokken op de Mdf-panelen en vervolgens uitgefreesd. De panelen zijn bij de spuiter in zwart zijdeglans gespoten .

De gemaakte kastenwand zorgt voor een enorme opbergruimte. Deze wordt nog aangevuld door twee losse kasten aan het voeteneinde van het bed, die aan elkaar verbonden zijn met drie stukken rondhout, waarvan de bovenste dient als kledingroede en de onderste geschikt zijn om schoenen of opbergdozen op te zetten.

Kasten
In de kastenwand aan het hoofdeinde van het bed is ook een nis gemaakt, met ingebouwde verlichting door middel van draaibare halogeenspotjes, apart schakelbaar. De nis is bekleed met pistachegroene tegels in 20 x 20, wat het groen nog even terug laat komen en wat de kastenwand levendiger maakt.

Het bed is zwart geverfd, met de kopse kanten weer in groen, om het thema nog verder door te laten voeren. Dus is er ook voor gekozen het beddengoed uit te voeren in zwarte glanssatijn, gecombineerd met groene kussentjes.

Er is gekozen voor zwart-wit foto's van Audrey Hepburn en Marilyn Monroe om de elegante sfeer van de Film Noir te benadrukken.

Er is een open doorgang vanuit de slaapkamer naar de badkamer, die een lichte, serene uitstraling heeft. De twee kamers leveren een spannende en chique combinatie op.

Gebruikte materialen

Behang
Happy View 350323, Gebr. Eijffinger

 

Stof
Scala 0802, Kobefab

 

Raambekleding
Plissegordijn kleur AO60, model AO20 top down

 

Roede
Rail/roede, Direct, 16mm, edelstaal, Wijnants
Plafondsteun edelstaal, Wijnants

 

Tapijt
Maxim 120 400 cm breed, Parade Tapijt

Tags: slaapkamer, metamorphose, kleur

Vergelijkbare artikelen