FANtv-nl-logo-mobile

Een boomhutbed

We maakten van een hoogslaper een heuse boomhut om in te slapen. Welk jongetje wil dat nou niet op zijn kinderkamer? Gelukkig hebben wij voor jou een bouwtekening.

boomhutbed zolder

Het boomhutbed is een hoogslaper, dus een erg groot ding. Als het af is moet het nog verplaatst kunnen worden, dus maken we het bed demontabel. Voor het frame kiezen we vurenhout, omdat het lichtgewicht hout is en je er toch sterke constructies mee kunt maken.

  

 

Uitkijkpost van rabatdelen
Hierna gaat Bob aan de slag met de uitkijkpost. Die wordt gemaakt van rabatdelen. Dit zijn planken die je net zoals vloerdelen en schrootjes in elkaar kunt schuiven. Alleen hebben deze een extra holling waardoor regenwater niet tussen de planken kan kruipen. Rabatdelen worden normaal gesproken dan ook gebruikt voor gevelbekleding. Maar je kunt er ook schuttingen of tuinhuisjes mee maken.

 

  

 

Roedes
In de wanden komen ramen met echte roedes. Het op maat zagen daarvan gaat het beste met een afkortzaagmachine, omdat je hout daarmee heel precies en goed haaks kunt afzagen. In de achterkant van het raam is een sponning gemaakt. Daardoor kan het raam deels in de raamopening en deels er overheen. Hij is nu mooi afgewerkt en zit meteen stevig vast.

 

  

 

Balkonhek
Nu de wanden klaar zijn kan het balkonhek gemaakt worden. Deze bestaat uit ronde spijlen met daarop een balk. Het maken van de gaten voor de spijlen doet Bob met een speedboor. Let er daarbij op dat je niet te diep boort, anders komt de lange punt van de speedboor aan de onderkant door het hout.

 

  

 

Dak
Nu kan het dak erop. Eerst wordt de nokbalk aangebracht. Die is aan twee kanten afgeschuind onder de hellingshoek van het dak. Hierop worden de dakplanken bevestigd.

 

  

 

Eindresultaat
Zo is het boomhutbed geworden. Wil jij dit bed nou ook zelf maken? Kijk dan snel bij de bouwtekeningen en download gratis de bouwtekeningen van het boomhutbed.Tags: Bouwtekening, kinderkamer, kinderen, zolder