FANtv-nl-logo-mobile

De kinderkamers van Dennis

In één huis worden drie lege kamers omgetoverd tot drie geheel verschillende kinderkamers.


De kinderen van Dennis: Joëlle, Sacha en Neave krijgen alle drie een erg mooie kamer. De drie nu nog lege ruimtes moeten in de komende weken veranderen in drie kleine kinderparadijsjes.

Slaapkamer Joëlle
Op de schuine wand komt van vloer tot aan het plafond een regenboog streepjesplafond. de behangserie eindigt in een lila-tint. Op de linkerwand komt een behang met een ornament in fel roze en een ornament in zwart. Aan deze wand komt ook het bureau te staan. Om Joëlle niet te veel af te leiden met het zachte behang tijdens het studeren, komt er een stuk met dezelfde kleur roze, maar dan effen, behang.


Slaapkamer Neave
Op de lange wand komt een fotoprintbehang, waardoor het besef van maten een beetje zoek raakt. Dat Neave de kleinste is en we een beetje een sprookjesthema met een knipoog willen maken, wordt hierdoor benadrukt. De rest van de wand wordt geschilderd met schoolbordverf (met erachter magneetverf) in de kleur oranje.
Op de linkerwand komt een echt meisjestafereel, in interieurstickers. We proberen om echte spiegelfolie in het lijstje te plakken, om een soort Sneeuwwitjessfeer te creëren. De sfeer van deze stickers voeren we verder door in de aankleedpoppen op de muur. Op de vloer komt tapijt met een zebra/tijgerprint in vrolijke meisjeskleuren. Tegen de schuine wand komt een horizontaal geplakt strepenbehang met oranje, roze, paarse en gouden strepen.


  


De wand met het raam erin wordt in wit geverfd, hetzelfde wit als er achter de stickers komt. Deze witte kleur is afhankelijk van het wit dat in de stickers in gebruikt. Het bed wordt gemaakt in een lekkere roze en sprookjesachtige uitstraling. Zo kan het sprookjesgevoel benadrukt worden door om het bed heen een plexiglas 'hemel' te maken. Zo moet Neave een beetje een Sneeuwwitjesgevoel krijgen.Slaapkamer Sacha
Voor het raam van de achterwand wordt een luik gemaakt, zodat de achterwand één geheel kan worden. Dit luik is in 2 delen weg te klappen, om het raam tevoorschijn te toveren en het licht binnen te laten. Deze achterwand wordt inclusief luik behangen met een fotobehang, zodat het eruit ziet als een nevelig bos. De achterkant van het luik wordt geverfd met schoolbordverf (met erachter magneetverf) in een bruingrijzige tint. De linkerwand en de wand er recht tegenover (het rechte stuk onder het schuine deel) worden geverfd in olijfgroen. Tegen het rechte deel onder het schuine raam wordt een hele rij met 'tinnen soldaatjes' geplakt met interieurstickers. Op de vloer komt tapijt, met een camouflagepatroon erin gelegd.


  


In de video kun je zien hoe het inrichten van de slaapkamers in zijn werk ging. Het eindresultaat is te bekijken in de fotoalbums.

Vergelijkbare artikelen