FANtv-nl-logo-mobile

Een slaapkamer met landelijke uitstraling

De slaapkamer van Dennis en Tosca krijgt een landelijke uitstraling. Het voorste deel wordt de slaapkamer, het achterste deel wordt de studeerkamer. Kijk hier hoe we deze klus hebben aangepakt en natuurlijk naar foto's van het resultaat.

Dennis en Tosca willen de slaapkamer niet alleen als slaapkamer gebruiken, maar het moet ook een studeerkamer worden. Aangezien de ruimte vrij groot is, kan dit prima. De slaapkamer is wat betreft de inrichting vrij vrouwelijk, maar door de kleuren denim blauw en leemgrijs te gebruiken krijgt het toch een stoere uitstraling.

 

  


Flexibel plafond
Net als bij de kinderkamers is er een flexibel plafond geplaatst. Hierbij is de kleur wat rustiger gehouden. Dit keer wel met een sierlijst. Dit combineert goed bij de lambrisering en om een strandgevoel te creëren hebben de schuine ramen blauw gestreepte raambekleding gekregen.

Laminaat
Voor de vloer wordt gebruik gemaakt van laminaat. Het is een zwaar vergrijsde vloer, met (voor het zicht) groeven in het hout om een oude uitstraling te krijgen. De vloer wordt langs de schuine wand gelegd, waardoor de vloer in het studeergedeelte diagonaal ligt.


  


Lambrisering
Op de lange wand komt een behang met in lichtgrijs een Frans tafereeltje. Onder dit behang komt over de lange wand een verdiepte lambrisering, met opbergmogelijkheden, van ongeveer 90 cm hoog. Door de lambrisering zonder opbergruimte door te trekken tegen de achterwand creëer je een romantisch sfeertje.

Onder het schuine dak in het achterste deel van de kamer komt dezelfde lambrisering, maar dan veel dieper, zodat er echt iets op de rand gezet kan worden en zodat er mappen o.i.d. in opgeborgen kan worden (dit wordt namelijk het studeerdeel van de slaapkamer).


Behang
Het schuine dak tegenover de toegangsdeur wordt behangen met een donkerblauw behang met een klein zilveren ornamentje erin. Dit behang loopt van vloer tot plafond. Op deze wand komt geen lambrisering.


  

Vergelijkbare artikelen