FANtv-nl-logo-mobile

Een chique jazz-zolder

Wat doe je als je in verwachting bent en je toch veel logees krijgt? Juist, je verplaatst de logeerkamer naar zolder, zodat je beneden een leuke babykamer kunt inrichten.

Dat is deze keer de klus die we aanpakken.

De bewoners weten dat ze een kindje krijgen, dus moet er een babykamer komen. Maar er is een probleem: ze krijgen regelmatig vrienden en familie te logeren. Waar moet de baby dan slapen? De oplossing is om de zolder – waar ze nu toch niets mee doen – te verbouwen tot een logeer- en werkzolder. Zo creëer je ruimte voor de baby en kunnen vrienden en familie toch blijven slapen.


   


Plannen
De zolder krijgt een chique uitstraling, met een tikje jazz en film. Aan beide kanten naast de schoorsteen komen kasten waarvan de deuren met stof gecapitonneerd worden. De wanden worden paars geschilderd en de hanen balken worden wit. De bestaande juten raambekleding blijft hangen.

In het midden van de zolder wordt een wand geplaatst met aan de ene kant het tv gedeelte met slaapbank en aan de andere kant komt een werkplek met een bureau. Aan de zijkanten van de wand komt opbergruimte. De wand bij de trap wordt behangen met fotobehang. Het traphekje wordt vervangen voor een plaat van plexiglas waardoor het behang vanaf de zolder goed zichtbaar blijft.


   

 

Vergelijkbare artikelen