FANtv-nl-logo-mobile

Multifunctionele zolder

Dit keer verbouwen we een zolder. De zolder wordt maar weinig gebruikt. Nu staat er alleen een wasmachine, naaimachine en een computer. We maken van de zolder twee ruimtes; een slaapkamer en een hobbyruimte.

Slaapkamer
In de slaapkamer van de zesjarige dochter van de bewoners wordt zoet maar niet te kinderlijk. Zo heeft ze de komende jaren plezier van haar kamer en kan hij door kleine aanpassingen meegroeien. Om het speelse en levendige karakter van de kamer te benadrukken maken we gebruik van een combinatie van strakke en organische vormen. Dit is terug te vinden in het kleurrijke patroon van de vloerbedekking, de raambekleding en het behang.

De meubels die er komen te staan zijn basic en voornamelijk (white wash) wit. Voor de ramen komen rolgordijnen en verticale rode draadjaloezieën. Omdat er al veel kleur in de slaapkamer wordt gebruikt is ervoor gekozen om de hoogslaper, kledingkast en bergkast in (white wash) wit uit te voeren. Door de hoogslaper creëren we veel ruimte om te spelen, eventueel later een bureau te plaatsen en voldoende bergruimte.

  

Werkruimte
De werkruimte moet warmte en rust uitstralen. Er komt voldoende en goede kastruimte en bovendien een plek voor de computer. De wasmachine en droger staan op elkaar en krijgen een mdf-bekisting en een crèmekleurig rolgordijn om deze uit het zicht te plaatsen.

De lange wand die wordt gesplaatst wordt voorzien gestreept Twilight-behang. Op de linkerwand aan de deurkant komt rood-wit grafisch bloemmotief. De vloerbedekking wordt doorgetrokken boven de rode 40 cm rode vloerbedekking op de tegenoverliggende wand. Boven de rode rand (40 cm vloerbedekking) op de tegenoverliggende wand wordt de rest van de wand bedekt met crèmekleurig tapijt. Het grootste gedeelte van vloer krijgt rode vloerbedekking, opgevolgd door roze en de laatste crèmekleurig ter grootte van de breedte van de deur.

  

Tags: kinderkamer, zolder