FANtv-nl-logo-mobile

Een nieuwe tienerkamer

De tienjarige Damian woont samen met zijn ouders en zijn drie zussen. Hij heeft het kleinste kamertje in huis. Dit moet een stoere kamer worden met het liefst iets van voetbal erin.

Plannen 
Om van de slaapkamer een fijne, gezellige en stoere (speel)plek te maken is het belangrijk veel slimme bergruimte te creëren. Dat betekent zoveel mogelijk bergruimte in afgesloten kastjes en laden. De onrustig ogende schrootjes lambrisering die nu in de kamer zit wordt verwijderd en de muren geëgaliseerd. De achterwand van de kamer is eveneens afgetimmerd met schrootjes lambrisering en wordt vervangen door mdf. Op de lange wand komt een graffitischildering waar het limegroen van de kasten en zijn favoriete hobby voetbal in terugkomt. Een wandvullend kunstwerk!

   

Behang 
De kamer van Damian loopt schuin af. In dit gedeelte zit het raam. Daarop komt plissé raambekleding in de kleuren groen en zand te hangen. Op dit gedeelte komt een groen camouflage behang. De wand waar het bureau tegenaan komt te staan wordt diagonaal behangen met het groene camouflagebehang en het zand/grijze behang. De wand links naast de deur (waar de kast tegen aan komt te staan) wordt behangen met zand/grijs effen behang. De vloer wordt voorzien van grijs vinyl. Het plafond wordt wit. De radiator en de radiatorbuizen worden legergroen zodat ze wegvallen tegen de achterwand.

Frisse look
Om de ruimte een frisse look te geven is ervoor gekozen om de kozijnen wit te schilderen. De kozijnen van het dakraam, kozijnen van de deur en de buitenkant van de deur worden wit. De binnenkant van de deur is al behandeld met schoolbordverf en dat blijft zo.

   

Meubels 
De meubels van eikenfineer worden gekenmerkt door kleurvlakken op de delen waar zich bergruimte bevindt. Het bed wordt tegen de achterwand gezet. Onder het bed bevinden zich drie laden en drie kastjes. Drie van de zes deuren en laden hebben de frisse kleur limoengroen en de overige roomwit. Het bureau met vier laden staat tegen de rechter wand. Twee van de vier laden krijgen een roomwitte kleur en de overige limoen. De kledingkast staat tegen de wand achter de deur rechts. Drie van de zes laden en kastdeurtjes worden eveneens roomwit en de overige limoen. Naast het bureau komt een klein verrijdbaar opbergmeubeltje te staan, waar Damian tevens op kan zitten.

Voor de graffitiwand komt een soort Fatboy in de vorm van een stoel te staan. Hierop kan Damian zijn X-Box op aansluiten. De plissé raambekleding wordt uitgevoerd in groen en zand.

Kijk bij de foto's bovenaan dit artikel hoe het is geworden.

graffiti kinderkamer

Tags: kinderkamer, tienerkamer, graffiti

Vergelijkbare artikelen