FANtv-nl-logo-mobile

Een retro jaren 70 inrichting

Dj Lennaert wil een retro, jaren '70 sfeertje in zijn studio / woonkamer met een strakke en moderne inrichting. Wij regelden dat voor hem.

Hierbij gebruikten we de herfstkleuren wit, geel en bruin.

Alle wanden van de studio worden afgewerkt om een geluidsdempend effect te krijgen. Dit boardmateriaal moet voorgestreken worden en vervolgens worden alle wanden behangen. In plaats van de huidige plafondlijsten komen halfronde plafondlijsten van Rigips. Het behang wordt allemaal doorgeplakt tot en met de plafondlijst, waardoor de kamer een beetje een bolling krijgt. De wand tegen de keuken wordt behangen met een geel behang met een wit bolletje. Tegen deze wand komt ook weer de witte vakkenkast die er nu ook staat. De andere wanden worden behangen met banen in afwisselend wit, geel, bruin en dan weer wit, geel, bruin etc.

   

Tussenstuk 
Tussen de studio en de woonkamer zit een klein open gangetje, met twee inbouwkasten. Hier moet al het houtwerk en het plafond geverfd worden in donkerbruin. Hierdoor ontstaat een duidelijker scheiding tussen de studio en de woonkamer.

Woonkamer
Ook hier worden weer halfronde kooflijsten geplaatst, die meebehangen worden. De wand naar de slaapkamer wordt behangen met een wit behang met een gele tekst erop. De lange wand ertegenover wordt gebruikt om er een grote 'letterbak' te maken: planken worden tegen de muur bevestigd om verschillende vakken te creëren. Deze vakken worden gevuld met verschillende materialen (diverse behangsoorten, verf, piepschuim bollen, lampen, spiegel e.d.). De diepte is voldoende om CD's en DVD's in op te bergen. De wand tegenover het raam (bij de doorgang) wordt geel geverfd. De wand met het raam wordt wit geverfd.


In de hele kamer wordt een laminaatvloer gelegd met een middelbruine tropische houtfineer. Aan de voor en achterzijde van de kamer komen 50mm brede aluminium jaloezieën, met een houtprint passend bij de vloer. De jaloezieën worden uitgevoerd in retro-stijl, met donkerbruine ladderband.

 

 

Tags: metamorphose, retro