FANtv-nl-logo-mobile

Een hal met weinig licht

Een hal is bij gebrek aan ramen vaak donker. Hoe kun je van deze hal toch een gezellige warme ruimte maken? Wij gingen aan de slag!

Het probleem
In de betreffende hal is weinig licht. Het enige licht komt binnen door een raam links boven de voordeur en twee smalle ramen aan de linker en rechter zijde van de voordeur.

Het licht krijgt een vrije doorgang
Om ervoor te zorgen dat er niet nog minder licht de hal binnen komt, worden ze niet voorzien van raambekleding of shutters. De linker wand inclusief plafond wordt voorzien van een subtiele warme kleur groen (Jade JA09) waar ook grijs in zit zodat deze goed in het geheel past.

   

Fluwelen uiterlijk 
De wand loopt halfrond over in het plafond en door deze een kleur te geven lijkt het plafond iets lager en oogt de hal knusser. De verf geeft de wand en het plafond een fluwelen uiterlijk door de 'matte zijdeglans' die in de verf zit (Sigmulto Effino). De wand lijkt zacht, heeft een warme uitstraling en een levendige schaduwwerking. Door de lichte schaduweffecten ontstaan er lichte kleurafwijkingen die de wand levendig maken. Voor deze verf geldt: hoe donkerder de kleur en hoe gladder de ondergrond, des te groter is de dieptewerking en des te contrastrijker het schaduwspel. De radiator wordt niet verwijderd. Deze krijgt dezelfde kleur als de achtergrond, zodat deze wegvalt.

Kast 
De garderobekast wordt vervangen door een op maat gemaakte kast gemaakt van mdf met louvre deuren. De kast krijgt dezelfde kleur als de achterwand. In de kast wordt ruimte gecreëerd voor jassen, een kinderkapstok en bergruimte voor schoenen, sjaals, mutsen, handschoenen etc. De binnenkant van de kast krijgt ook een kleur. Het kindergedeelte roze en het gedeelte voor de jassen van de ouders antraciet. Tegenover de kast kan een smal (oud) bankje zonder leuningen komen te staan waar ook dochter Floor haar schoentjes aan kan trekken. Dit bankje wordt gemaakt van oude planken en heeft de uitstraling van een oud gymbankje.

   

Traploper 
De trap wordt voorzien van een zandkleurige traploper en wordt afgewerkt met rvs roeden (Desso, Asteranne, 500 cm breed, nr. 1035166). De trapleuning aan de wandkant krijgt dezelfde kleur als de wand zodat deze wegvalt in het geheel. De houten leuning op de balustrade blijft gehandhaafd in de huidige vorm omdat deze kleur hier goed bij past. De grootste wand zal worden voorzien van een kleurrijk kunstwerk wat de eyecatcher van de ruimte wordt.

De bewoners hebben al een (zwarte lantaarnachtige) lamp voor in de hal besteld met een doorsnede van 1.20m. Naast het kunstwerk komen twee wandlampjes te hangen en boven het kunstwerk wordt verlichting aanbracht om het werk goed uit te lichten.

 

Tags: metamorphose, hal