FANtv-nl-logo-mobile

Tapijt voor een multifunctionele slaapkamer

De slaapkamer wordt steeds meer een leefruimte waar we niet alleen slapen, maar ook lezen, TV kijken en met de kinderen spelen. Het wordt steeds meer een relaxruimte.

tapijt slaapkamer

Zo'n multifunctionele toepassing van de slaapkamer stelt andere eisen aan de sfeer en aan de inrichting. Zo zien we steeds vaker het laminaat in de slaapkamer weer vervangen worden door een kamerbreed tapijt. Zo'n zacht tapijt is een comfortabele basis om iedere gewenste sfeer mee te creëren. Of dit nu landelijk, modern of stoer is, speels of eigentijds, met tapijt kun je alle kanten op. Bovendien is het een materiaal dat bij de slaapkamer als leefruimte past. Zacht en warm. Gezellig en relaxed. Heerlijk aan je blote voeten.

Om van zo'n slaapkamer / relaxruimte een knusse kamer te maken adviseren de specialisten van Parade Floorfashion een luxe,, meer hoogpolig tapijt. Een korte bouclé benadrukt juist het ruimtelijke gevoel.

tapijt slaapkamer parade

De invloed van kleur

Een andere tip van Parade betreft de kleur van het tapijt. Met de kleur kun je een ruimte beïnvloeden. Een donkere antraciet-grijze vloerbedekking geeft bijvoorbeeld een rijk en intiem gevoel. Wil je een rustgevende kleur, denk dan eens aan het trendy denim-blauw en pas deze kleur toon-op-toon toe in de vloer, in het bedtextiel en de accessoires.

Ben je iemand die regelmatig het interieur van de slaapkamer veranderd? Dan is het verstandig te kiezen voor een basis die neutraal en naturel is. Dit kan je combineren met pastelkleuren maar ook met grafische zwart-wit dessins.

Foto's en tips: Parade Floorfashion

Tags: vloerbedekking, tapijt, slaapkamer