FANtv-nl-logo-mobile

Stoer, chique en warm wit

De donkere dagen voor kerst naderen. Hoe geef je jouw interieur een stoer en chique of wit en warm uiterlijk? Wij laten je zien hoe!

Hout; stoer en chique 
Veel mensen hebben in hun huis eenvoudige houten, robuuste meubels. Deze zijn eigenlijk altijd goed en tijdloos. Het voordeel is dan ook, dat je ze heel goed kunt gebruiken, om je interieur eens een andere look te geven. Wat stralen de meubels precies uit en hoe kan je dat op een bijzondere manier uitbuiten?Bij hout denk je aan natuur, bomen, bladeren en vogels. Dit kun je als uitganspunt nemen. In dit interieur staat een 'Bird' kandelaar/ kroonluchter, 'leaf' vazen. Ook de print op de wand. Zorgt ervoor dat deze accenten 'groots' aanwezig zijn. De vormen van de meubels zijn ook robuust. De bank, het leer heeft een ruige, pure look met grove stiksels. Spannend wordt dit interieur door ook gebruik te maken van barok accenten. Een klein beetje goud (in de vazen) en barok (diamanten) maken dit interieur heel bijzonder en feestelijk.


Winter; warm en wit 
Deze winter is het wit niet weg te denken uit onze woonkamer, zelfs in de koude wintermaanden. Wit wordt veelal geassocieerd met strakke, moderne meubels, die veelal als kil en koud ervaren worden. Niet gek, want als je aan wit denkt, denk je vaak meteen aan sneeuw. Het wit van vandaag is meer dan dat. Het is een mix van diverse materialen in allerlei wit scharkeringen. Variërend van hoogglans, metaal in combinatie met bijvoorbeeld wollige stoffen, kant, etc. Contrast is hierbij erg belangrijk. Dit geeft in je interieur een extra spannend, verassend effect.Je kunt met diverse materialen een warm, wit interieur creëren. In dit interieur zijn hoogglans witte meubels gecombineerd met (meer) romantische, houten meubels. Deze combinatie is niet direct voor de handliggend, maar levert een prachtig verassend effect op. De bank is van strak, wit leer, een moderne uitstraling en door veel mensen ervaren als koel om op te zitten. Laat de bank er nu eens super comfortabel en sfeervol uitzien. Leg de bank vol heerlijke wollen plaids, kant- en nepbont kussentjes. Laat het veel luxe uitstralen.

Krijg bij het zien van de bank het gevoel, dat je er heerlijk in weg kunt zakken met een kop chocomel en een boek op een koude winteravond. En met zo'n wit, hoogpolig karpet heb je zeker geen koude voeten. Geef ook eens een grappig accent aan je interieur - koekoeksklok. Deze klok laat oude tijden herleven, maar dan in een hedendaags jasje.

Gebruik ook eens een metaalplaat als extra accent. Metaal heeft de eigenschap, dat het zich aanpast aan de temperatuur. Het oogt wederom koel, maar zet er eens een kandelaar voor en steek de kaarsen aan, er ontstaan prachtige warme kleur scharkeringen op de plaat, verassend en decoratief. Dit kun je ook bereiken door te spelen met verlichting. De kandelaar is van metaal, ook barokinvloeden mogen niet ontbreken. Kortom, wit is koel, warm, verassend, ook heel feestelijk!

 

 

Vergelijkbare artikelen