FANtv-nl-logo-mobile

Autodesk Homestyler: Gratis binnenhuisarchitect software

Er komen steeds meer programma's waarmee je in 2D en/of 3D een huis kan inrichten. Zo kun je zonder de hele boel te verbouwen precies zien wat de gevolgen zijn van een aanpassing in je interieur.

homestyler-2

De gevolgen van een andere plek voor de eettafel, een nieuwe zithoek, het wegbreken van een muurtje tussen huiskamer en keuken, en vele andere aanpassingen aan je interieur kun je in een mum van tijd bekijken met deze interieurstyling-software.

Een topper op dit gebied is Homestyler van Autodesk. Deze gratis software, en een enorme bibliotheek aan meubels en andere elementen, kun je online gebruiken. Autodesk Homestyler kun je gebruiken via je computer en via een app ook op je iPad.

Je kunt op verschillende manieren met je ontwerp in Homestyler beginnen. Je kunt kiezen voor een lege plattegrond, en daarop de muren, ramen en deuren intekenen voordat je los gaat met ontwerpen. Ook kun je kiezen voor een standaard plattegrond, maar dit zal alleen interessant zijn om het programma eens te proberen of om er mee te spelen.

homestyler-1

De app voor de iPad biedt nog een derde mogelijkheid. Je kunt hiermee een foto van de in te richten ruimte als basis gebruiken. Helaas werkt deze functie niet optimaal. Voor nauwkeurige tekeningen kun je beter de plattegrond handmatig samenstellen.

Daarna komt het leukste gedeelte. Het inrichten van de ruimte. Hiervoor heb je de beschikking over vele meubels en andere objecten die op de website staan. Diverse grote meubelfabrikanten hebben meegewerkt en hun meubels in digitale vorm in de bibliotheek gezet.

Kleuren veranderen, de meubels en de gezichtshoek draaien, een muurtje "wegbreken", alles dat je met binnenhuisarchitect software wilt doen kan met Autodesk Homestyler. De resultaten kun je levensecht in 3D bekijken.

Download Autodesk Homestyler

Vergelijkbare artikelen