FANtv-nl-logo-mobile

Mooi rood is niet lelijk

Rood is een spannende kleur, die direct de toon zet voor de sfeer. Je kamer krijgt direct veel warmte.In de woonkamer die we hier hebben ingericht is rood bijzonder dominant aanwezig. Dat dit een mooi plaatje oplevert, is duidelijk.

Om deze mannenkamer wat spannender te maken is gekozen voor een felle rode kleur behang in mat, gecombineerd met een hoogglans rozenpatroon. Dit behang is gecombineerd met eenzelfde rozenprint in parelmoer wit, met een witte foam-opdruk.

De wanden die in het zicht zitten vanaf de bank zijn allen wit. De tegenoverliggende wanden zijn felrood. De spanning zie en voel je bij het binnenkomen en als je aan de eettafel zit, maar je geeft je ogen rust op het moment dat je op de loungebank 'hangt'.
 
rode-kamer
 
Op de vloer is gekozen voor een teaklaminaat gecombineerd met een tapijt-inlay van zwart hoogpolig tapijt. Dit is gelegd op gelijke hoogte als het laminaat, waardoor je niet meer kunt struikelen over je 'kleed'.

Door deze kleurkeuzes is een duidelijk kleurenthema ontstaan van rood, wit en zwart, wat een Japans gevoel oproept. Dit gevoel wordt nog versterkt door de vouwgordijnen van zwarte bamboe.

De gekozen meubels hebben allemaal een zeer strak lijnenspel. Door de combinatie met de rondere lijnen van het rozenpatroon op het behang is een mooie balans ontstaan.

Vergelijkbare artikelen