FANtv-nl-logo-mobile

Lazy lounge

De klus van deze week: het appartement in een oud pand van rond 1900 is in de jaren tachtig erg 'verprutst'. Genoeg werk om er een lazy lounge van te maken.

Er is dan ook bewust voor gekozen om de etage (55 m2) om te toveren tot een ruime studio. Voorheen bestond de ruimte uit een woonkamer en-suite en een keukentje aan de achterzijde.

 

 

Dat kleine kamertje is een slaap-nis geworden met als opvallend element het grote ronde gat in de muur wat ook een beetje extra ruimtegevoel geeft Aan de achterzijde zijn panelen gemonteerd met polyether als vulling en bekleed met een veloursstof in aubergine.

 

 

Boven het bed is een soort bergzoldertje gecreëerd die toegankelijk is middels een luik van 50x50 dat tevens als plafonnière dient, want het blijft natuurlijk creatief opbergen met zo weinig vierkante meters. Midden in de woonkamer is een groot functie-element gemaakt waar de keuken, de linnenkast en tv/audio in verwerkt zijn.

Uniek is de keuze voor een elektrisch rolgordijn wat als afsluiting fungeert voor het kleding gedeelte, zodat je al je kleding in een keer ziet .Belangrijk is dat je een stevige verduisterende kwaliteit kiest, zodat het niet doorschijnt en mooi strak hangt.

In het hele appartement ligt Chinchilla tapijt in aubergine (polyamide) Dat is een kwaliteit die al ruim dertig jaar enorm populair is. Super sterk en praktisch en daarom ook geen probleem om in de keuken te leggen. Bovendien kun je er eventueel een polycarbonaat plaat overheen leggen ter bescherming.

Voor alle ramen hangen vouwgordijnen met balijnen die tevens als bescherming voor de luxe zwarte zijden gordijnen dienen. Het behang in twee dessins geeft het geheel het ultieme 'lazy lounge' gevoel.

Vergelijkbare artikelen