FANtv-nl-logo-mobile

Pretty in Pink!

Roze is een frisse en energieke kleur, die tevens goed is voor je humeur. Hoe mooi je roze kunt combineren met een donkere vloer en lichte meubels kun je hier zien.In de woonkamer die we verbouwd hebben, is er gekozen voor een donkere vloer en lichte meubels.Deze donkere basis wordt gevormd door een wengé-kleurig laminaat. Door het laminaat in plaats van in de lengte te leggen, is het juist in de breedte gelegd.om de ruimte extra te benadrukken. Dit laminaat heeft een sluitmechanisme met aluminiumrails, waarmee de vloerplaten snel en precies aan elkaar worden gevoegd. Door dit sluitmechanisme ontstaan extreem sterke verbindingen, die belasting van zware voorwerpen kunnen verdragen. Ook wordt met dit laminaat de gemaakte radiatorombouw bekleed, zo lijkt het of de vloer doorloopt in de vensterbank.


Omdat er een wengé-vloer is gekomen, past de huidige eettafel van kersenhouten niet meer bij de vloer. Daarom is ervoor gekozen de tafel te beplakken met een houtfineer in wengé.


De vitrage voor de ramen wordt vervangen door textiele horizontale jaloezieën. Deze hebben door hun breedte van 50mm en de ladderband de uitstraling van Amerikaanse shutters. Dit zijn echter vaste houten panelen. Natuurlijk zijn er ook houten jaloezieën, maar deze zijn zwaarder van uitstraling. De textiele jaloezieën zijn lichtdoorlatend, waardoor ze een goed alternatief zijn voor de vitrage en ze zijn afgewerkt met een vuilwerende laag.


Om wat kleur te geven aan de woonkamer is gekozen voor de kleur fuchsia. Dit is een energieke kleur, die goed is voor je humeur. De gordijnen zijn een combinatie van een fuchsia roze chintz-stof, met een horizontale baan van velours aan de onderzijde. Chintz is een stof op basis van katoen en heeft een sterk glanzend effect door een speciale eindbehandeling. Het velours is verwerkt met de vleug naar boven, zodat je in de stof kijkt en de kleur van het velours nog dieper wordt.
De gordijnen worden geconfectioneerd met een retourplooi, waardoor de gordijnen minder ruimte innemen als ze opengeschoven zijn. Ze worden opgehangen aan een matzilveren roede waar de gordijnen onder hangen, waardoor de roede een mooi accent in de kamer vormt.


Om het roze nog verder door te voeren, is gekozen voor een fotobehang met een fuchsia-kleurige roos. Om voor afwisseling te zorgen, zijn er nog twee andere prints uitgekozen. Door een speciaal gemaakt systeem kun je het fotobehang draaien.


Verder is er gekozen voor een fotobehang met een zwarte basis en een uitgebloeide paardebloem. Als mooi contrast is er gekozen voor een karpet van 250 x 340, gemaakt van zwart tapijt, dat een klein grijs pluisje heeft en is gebandeerd.


De salontafel is een blok met twee te openen vakken, die rondom is afgewerkt met spiegels, dit heeft een duidelijk vergrotend effect.


Om een ruimtelijke en frisse look te creëren, zijn de meubels allemaal in het wit. De woonkamer is afgestyled met veel fuchsia accenten, zoals kussentjes voor op de bank, vazen, bloemen en kaarsen.


Gebruikte materialenRaambekleding
  Horizontale jaloezie textiel classic 960 met ladderband kleur 21
  Prijsvoorbeeld 70 b x 70 h €279,00 Bécé raamdecoratie
  Separatie Rail rond 13620 compleet 280 cm €70,00 Wijnants

Behang
  Wallpower 346006 per afbeelding € 179,00 Gebr. Eijffinger
  Wallpower 346003 per afbeelding € 139,00 Gebr. Eijffinger
  Black & White 347131 per rol € 28,95 Gebr. Eijffinger
Laminaat
  Alloc Original Collectie 655852 per m2 € 38,95 Saffier Vloeren
  Plinten 240 cm € 3.60 Saffier Vloeren
Karpet
  Gemaakt van Bonaparte tapijt kwaliteit Mango kleur 152
  Prijsvoorbeeld 250 x 340 cm € 619,00 Forbo Bonaparte  
Stof
  Landia 6003 140 cm breed € 25,30 Kobefab
  Scala 200 kleur 9418 120 cm breed € 34,10 KobefabPrijswijzigingen voorbehouden

Vergelijkbare artikelen