FANtv-nl-logo-mobile

Wonen met glas

Vroeger hadden de huizen allemaal enkel glas, die tijd is gelukkig voorbij. Dubbel glas houdt niet alleen de kou buiten, het zorgt ook voor een goede geluidsisolatie en werkt inbraakwerend.

Vroeger waren ramen energieverslindende onderdelen waar de kostbare warmte door wegstroomde. Tegenwoordig zijn er ramen met een energiebesparende functionele beglazing. Het gebruik van glas zorgt nu voor een zuinige omgang met energiebronnen. Moderne isolatiebeglazing biedt een uitstekende warmte-isolatie. Voor elke situatie bestaan er speciaal aangepaste glassoorten. Zonder warmte-isolerende beglazing, gooi je het geld voor de stookkosten letterlijk het raam uit!

 

 

Zo heb je bijvoorbeeld geluidswerend isolatieglas. Omdat lawaai een behoorlijke irritatiefactor kan zijn heeft dit glas een isolatiewaarde van maximaal 46 decibel. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder last hebt van het verkeer, van dreunende bouwmachines en van de vliegtuigen.

 

 

Glas is in de woningbouw erg belangrijk. Niet alleen omdat glas goed moet isoleren, maar ook omdat glas in de vormgeving van huizen erg belangrijk is. Als je de huizen van nu bekijkt, zie je dat grote ramen en zonovergoten serres bij de hedendaagse woonkwaliteit horen.

 

Vergelijkbare artikelen