FANtv-nl-logo-mobile

Toscane in de polder

Een oude boerderij in Eemdijk werd helemaal vernieuwd. Toch werd er bij deze verbouwing wel rekening gehouden met de ouderwetse uitstraling van de boerderij.



Ron en Leslie zijn pas geleden met hun twee kinderen verhuisd naar een oud huis midden op het platteland. Ze zijn al 10 jaar aan het klussen en altijd met hun interieur bezig. Dat is maar goed ook, want er moet heel veel gebeuren aan dit twee onder één kap-huis.


  


Plannen
De gehele benedenverdieping is op dit moment in zeer verouderde staat. Alles moet dus centimeter voor centimeter gerenoveerd worden. Omdat de bewoners de stijl van het huis ouderwets willen houden, gebruiken we veel oude bouwmaterialen. We gaan beginnen met de voordeur, deze kan vervangen worden door een zelfgemaakte deur met ornamenten en glas in lood.

De vloer wordt vervangen door franse plavuizen ingelegd met hout. De muren zijn vaak nog van hardboard, dus daar moet ook veel gebeuren. De keukenmuur tegen de zitkamer wordt er uit gebroken en zo ontstaat er een open keuken. Verder krijgt de keuken een nostalgisch uiterlijk.

Omdat de kozijnen niet meer goed zijn, moeten ze allemaal vervangen worden. De ramen bij achterkamer worden vervangen door openslaande deuren naar de tuin.



In de achterkamer staat op dit moment een gashaard. Deze gaat weg en wordt vervangen door een inbouwgashaard met daaromheen een oude schouw.


Ook het plafond krijgt een beurt. We kiezen voor een wit/grijs gewassen eiken look met houten planken en balken met een wit grijze look. De trap is niet heel veilig meer, dus ook die moet worden vervangen. De nieuwe veilige trap is handgemaakt en van hout. Ook in de open keuken wordt veel gebruik gemaakt van hout. De verhoging van de open keuken naar het zitgedeelte bij de haard wordt van dikke bielzen gemaakt.


Net zoals de wc krijgt de bijkeuken een Toscaans uiterlijk. Er verschijnt van de gang naar de bijkeuken een ronde toog van bakstenen. Er komen twee kasten in om proviand in te bewaren. Ook bij het aanrecht wordt veel gebruik gemaakt van hout. De wasbak wordt van graniet.




Toilet


Hal en bijkeuken


Ontwerptekeningen




Keuken


    Woonkamer

 


Vergelijkbare artikelen