FANtv-nl-logo-mobile

Woonkamer met contrasten

Hoe verander je een saaie woonkamer in een warme, romantische en gezellige woonkamer die ook praktisch is voor de kinderen? De oplossing: breng contrast in kleur en materialen in de ruimte.

Wil je een gezellige, eigentijdse woonkamer? Combineer verschillende materialen met verschillende structuren. Hierdoor ontstaat er een contrast in kleur en materiaal en krijg je een levendig geheel.

 

 


Om eenheid in de ruimte te creëren en het geheel te binden krijgt de lange wand een warme, cappuccino-kleur. De korte wand wordt behangen met ijsblauw flockbehang met een bloem/reliëf motief. Dit behang wordt ook gebruikt voor het korte wandje links en het kleine wandje bij de keuken. Het enige verschil is dat er geen bloem/reliëfmotief in het behang zit.

 

   
Bank en behang

 

De achterwand rondom de ramen van de keuken en de tuinzijden worden wit. Ook het plafond, deuren en kozijnen krijgen deze kleur. In de woonkamer komt een plateaukast met drie vakken voor apparatuur en drie laden voor opbergen van dvd's en cd's. Aan de linkerkant van de bergkast en rechts ervan komt een schuifpaneel om over de flatscreen-televisie te schuiven. Onder de schuifpanelen komen twee decoratieve wandpanelen die zichtbaar zijn wanneer de eerste panelen over de tv worden geschoven.

 

   
Ontwerp en resultaat

 

De linnenlook, lichtdoorlatende vouwgordijnen worden aan de tuinzijde geplaatst. De linnen antraciet kleurige gordijnen met enkele plooi maken het geheel af.

 

 

Op de foto's zie je het eindresultaat.

Tags: metamorphose