FANtv-nl-logo-mobile

Bouwen aan je toekomst

Misschien nooit aan gedacht, aan de bouw. De bouw? Ja, want Nederland is nog lang niet af. Er wordt gebouwd bij het leven. En gebouwen die al bestaan moeten ook nog onderhouden worden.Je hebt de jonge jongens van het SSP vast al eens gezien in de uitzending van Woon- en Klusmagazine. Deze jongens staan aan het begin van hun carrière als vakman. Zij leren een vak waarin het toekomstperspectief goed is; waar ze trots kunnen zijn op wat hun handen kunnen maken en waar ze dagelijks in een andere omgeving, in teamverband, aan het werk zijn.


  


Toch niet weer naar school hè?
Laten we eerst even iets rechtzetten. SSP-Amsterdam is géén school! Als je wordt aangenomen ben je meteen werknemer in dienst; met een arbeidscontract en een prima salaris. SSP is het opleidingsbedrijf van de georganiseerde bouwbedrijven in regio Amsterdam. Het bestaat al zeventien jaar en dagelijks werken er 150 bouwbedrijven met het SSP samen.


Wil jij ook aan de slag in de bouw? Met een VMBO-diploma maak je al een goede kans om te kunnen starten bij het SSP. Maar ook jongeren met een onafgemaakte vooropleiding kunnen vaak aan de slag. Na de testweek met goed resultaat kun je namelijk direct bij SSP beginnen.


Vier dagen werken, één dag theorie in de week
Wanneer je in dienst bent begin je in de basisopleiding (BBL 2). Deze duurt maximaal twee jaar. Hierna ga je verder met de opleiding voor gevorderden (BBL 3). Ook deze duurt weer maximaal twee jaar. Met een kei van een motivatie en inzet is het vrij eenvoudig om de opleiding nog sneller te doorlopen. Wil je hierna nog verder leren? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk.


   


Als je start bij de SSP word je al snel uitgeplaatst bij een aannemersbedrijf; daar ga je vier dagen per week, onder leiding van een leermeester, aan de slag. Hij leert je in de praktijk de kneepjes van het vak en bij hem ga je ook het merendeel van je toetsen doen. De theorie is ook een belangrijk onderdeel; deze wordt verzorgd door het ROC van Amsterdam. Je gaat een dag per week naar school; dit een betaalde dag.


Ook buiten Amsterdam
Voor jongeren die willen werken én leren in de bouw, maar niet in Amsterdam wonen zijn er in de rest van Nederland volop mogelijkheden. Waar? Kijk op www.bouwopleidingen.info en zoek naar een opleidingsbedrijf in de eigen woonomgeving.

Vergelijkbare artikelen