FANtv-nl-logo-mobile

Tijd voor verandering

Grijs, oranje en rood. Als je nu naar buiten kijkt heb je veel kans dat je deze kleuren ziet. Buiten is het koud, maar binnen zorgen deze kleuren voor een prettig warme sfeer.Het is tijd voor verandering in Michel's leven: zo heeft hij zijn baan opgezegd en nu is het de beurt aan het huis van Michel. De woonkamer van Michel krijgt een volledige restyling.


 


Plannen
De achterwand van de woonkamer richting keuken wordt antraciet. Dit geeft de ruimte meer diepte en contrast. Het antraciet komt terug in het schilderij en zorgt ervoor dat deze goed tot zijn recht komt. Het schilderij wordt door de inbouwspots uitgelicht. De wand die grenst aan de hal krijgt een warme rood/roze kleur en wordt bewerkt met een verftechniek en matte laag zodat de wand een natuurlijke, warme uitstraling krijgt. De overige wanden worden off white om de aandacht niet teveel van de warme wand af te leiden. We hebben ervoor gekozen om het plafond wit te maken en niet in een kleur omdat dit de ruimte kan verkleinen. De kozijnen en deuren worden hoogglans wit en geven de woonkamer een frisser uiterlijk.


Grijze draad
Het vleugje grijs uit de eiken laminaatvloer vormt de 'grijze draad' door het interieur. Behalve de kleuren van de gordijnen, het wit van de kozijnen en deuren hebben bijna alle gebruikte kleuren een vleugje grijs in zich. Dit is terug te vinden in de andere gebruikte houtsoorten, in de kleur van de achterwand en in de meubels.


Kast
De boekenkast blijft staan, krijgt een nieuwe plaats en wordt geschilderd in dezelfde kleur als de achterwand; offwhite. Door de kleur wordt deze als het ware geïntegreerd in de achterwand. De boeken geven voldoende kleur aan de kast en zo leidt de kleur van de kast niet af. De kast waar nu de televisie op staat en waar de computerkast in staat blijft gehandhaafd op de huidige manier.


 


Gordijnen
De gemêleerde gordijnen met dubbele plooi zijn rood/oranje en komen achter de voile rood-oranje gordijnen te hangen. De voile gordijnen zijn onderverdeeld in rood-oranje banen die goed tot hun recht komen omdat ze voor de overgordijnen komen te hangen. De rolgordijnen zijn warm oranje/rood.


Getpotten
Als alternatief voor een schouw is een object ontworpen waar twee gelpotten in komen te staan. Het meubeltje is verrijdbaar en niet al te hoog (80 cm) zodat deze op verschillende plaatsen kan staan.


Lampen
Omdat er voldoende inbouwspots aanwezig zijn en wij de mogelijkheden voor indeling open willen houden, maken we alleen gebruik van staande lampen voor zowel het eetgedeelte als het zitgedeelte.Contrast
Het contrast in materiaal zorgt ervoor dat de woonkamer de warme en huiselijke uitstraling krijgt die wij voor ogen hebben. De meubels komen uit verschillende meubellijnen hetgeen goed past in het beeld.

Vergelijkbare artikelen