FANtv-nl-logo-mobile

Oud maar sfeervol

Als je een vrij oud huis koopt, dan moet er een hoop gebeuren voordat je er in kunt wonen. Gelukkig hebben de bewoners ons ingeschakeld.

Het vrijstaande huis van Mirjam en Gerben is erg oud. Ze hebben het overgenomen van een negentigjarige vrouw en is qua inrichting dus vrij ouderwets. De bewoners houden daarentegen van een vrij strak en modern interieur. Vooral eenvoudige vormen, grijze tinten, wit en zwart kunnen Mirjam en Gerben wel waarderen. Om deze wensen allemaal te betrekken in het interieur van hun pasgekochte huisje, hebben ze daarom ontwerper Bertram Terpstra ingeschakeld.

   


Ontwerp
Bertram heeft een ontwerp heeft gemaakt voor het huis van Mirjam en Gerben. Doordat hij veel ervaring en kennis heeft kan hij een echt totaalplaatje met lichtplan, de buitenkant, kleur en de indeling maken. De stijl wordt zowel modern als luxe.

Benedenverdieping
Er is een aantal muren weggehaald, waardoor er een enorme woonkamer is gecreëerd. Nu heb je de keuken en de woonkamer in een ruimte, waardoor de woning een stuk groter lijkt. De twee kozijnen aan de tuinkant gaan weg uit de woning, en in plaats hiervan komen er twee openslaande deuren. Zo wordt de tuin nog dichterbij de woning gehaald en kun je in de zomer makkelijk naar buiten.Bovenverdieping
Boven stond vroeger een heel grote schoorsteen. Omdat deze doorliep tot in het dak nam het een hoop ruimte in beslag. Om ruimte vrij te maken is deze weggehaald. De walk-in-closet is ook erg opvallend. In deze kast heeft ieder een kant om kleding op te bergen. Verder komt er een hele grote dakkapel om het bed in te zetten en zijn ook op de bovenverdieping een paar muren weggehaald. 


 

Vergelijkbare artikelen