FANtv-nl-logo-mobile

Puur woongenot met beperkte middelen

Aan dit veertig jaar oude appartement is eigenlijk nooit wat gedaan. De bewoners kunnen het kopen, maar willen eerst met beperkte middelen het woongenot verbeteren.De wand bij binnenkomst links wordt donkerblauw en de wand hier tegenover wordt dieppaars. Donkerblauw en dieppaars zijn twee van de najaarskleuren 2007, die ook terug te vinden zijn in de kleding. Maar wanneer deze twee kleuren zonder combinatiekleur gebruikt zouden worden, zou deze ruimte te donker worden.


De wand recht tegenover de raampartij wordt dan ook cerise-roze. Deze kleur komt op deze wand, omdat het een kamer is met licht op het oosten en deze kleur vangt het meeste licht. Dit licht de kamer dus meer op, dan wanneer deze kleur op een andere wand zou zitten. Hij vormt zo ook een scheiding tussen de twee donkerder kleuren. De kozijn en deur worden in dezelfde kleur cerise geverfd als het behang.Grijs
De wand met de raampartij wordt wit, maar met een vleugje grijs erin. Er kan geen geel in het wit zitten, omdat de kleurwarmte dan heel anders zou zijn dan die van de behangkleuren. Vandaar dat er gekozen is voor een grijze ondertoon in het wit.


Deze zelfde vergrijzing komt terug in de dupli-plissées, die met een top-down, bottom-up systeem voor de ramen bevestigd worden.


Verder komt er als raambekleding luxe en ruim vallende gordijnen, in een changeant-stof, die zowel het cerise/paars, als het blauw oppakt. Afhankelijk van hoe de stof valt, wordt hij blauwer, of roze/paarser.


  


Changeant-effect
De gordijnen worden gevoerd met molton, waardoor ze voller vallen. Tevens zijn ze geconfectioneerd in een dubbele vlinderplooi en zijn ze 30 cm langer dan de hoogte van de kamer. Ze gaan dus ruim over de grond vallen. Door de structuur van de stof gaan de gordijnen kreuken, waardoor het changeant-effect versterkt wordt.


Kamerbreed tapijt
In de kamer komt kamerbreed tapijt in de kleur Cassis. Er komen hoge plinten, die geverfd worden in dezelfde kleur als het tapijt,waardoor de kamer optisch iets groter lijkt, omdat de vloer lijkt door te lopen. Omdat de hoogte van het appartement aanzienlijk is (2.60 m), kan dit makkelijk zonder dat de kamer laag aan gaat voelen.


  


Inbouwkasten
Er zitten twee inbouwkasten in de kamer, aan de kant van de slaapkamer. De deuren en kozijnen van deze wanden worden geverfd in dezelfde tint paars als het behang. De binnenkanten van de kasten worden behangen met een streepbehang: het ene behang is paars-blauw gestreept en het andere is paars-roze gestreept. De kast rechts wordt paars-blauw en de kast links wordt paars-roze. De planken in de kasten worden ook behangen, dusdanig dat de strepen doorlopen vanaf de achterwand.


In de ene kast komt de stereo en komen de platen. In de andere kast wordt een werkplek gecreëerd. De keuze van wat in welke kast komt, ligt in eerste instantie aan de technische mogelijkheden qua aansluitingen en in tweede plaats aan de voorkeur van de bewoners.


  


Radiator
Voor de radiator komt een ombouw, die tevens gebruikt kan worden om op te zitten. Het is mijn bedoeling dat de voor en zijkant gemaakt worden van houten verbindingslatjes, opgevuld met metalen webbingplaat. Dan wil ik graag 6 platen maken, van ongeveer 83 cm hoog en 35 cm breed, waar 6 woorden uitgefreesd zijn. Drie van deze platen moet je dan voor de metalen webbingplaat kunnen zetten, maar je moet ze ook onderling kunnen wisselen.


Verlichting
Verder komt er een verlichtingsobject, gemaakt van en houten cirkel, afgewerkt met metaalblad, of plakfolie in metaal. Er komen 5 pendellampen in transparant, met een heldere lamp. Verder worden er diverse doorzichtige kerstballen in diverse maten op- en omheen gehangen.


Kijk in het fotoalbum naar het eindresultaat

Vergelijkbare artikelen