FANtv-nl-logo-mobile

Een multifunctionele tuinkamer

Dit maal maken we van een kamer op de begane grond een ruimte waar je kunt relaxen, maar die ook als logeerkamer gebruikt kan worden. Het moet een tuinkamer in de stijl van Thailand worden. Een mooie uitdaging, kijk hier naar het resultaat.

Het project
Stel je hebt je woonkamer op de eerste verdieping en je bent maar met zijn tweeën. Op de begane grond heb je dan veel ruimte over waarvan je een fijne logeer/ relax/ tuinkamer kunt maken.

De ruimte is opgesplitst in twee delen; een werkgedeelte en een zitgedeelte. Het werkgedeelte, dat aan de voorkant van het huis ligt, hebben de bewoners zelf ingericht. De ruimte, die grenst aan de tuin is kaal, kleurloos en is geen prettige plek om te zitten. De lamellen versterken de 'klinische' sfeer en voegen qua vorm niets toe aan de ruimte.

Multifunctioneel
Omdat de bewoners veel vrienden hebben met kinderen willen ze een plek creëren waar kinderen kunnen spelen, waar ze zelf tv kunnen kijken en waar een slaapbank kan staan. Een multifunctionele kamer in de stijl van Thailand. De bewoners willen dit graag omdat ze pas nog in dit land zijn geweest.

 Marrakesh
Daarom is er gekozen voor een sfeer die is geïnspireerd op de kleurrijke en warme sfeer van Marrakesh. Als accentkleur hebben we gekozen voor een frisse aqua en als basis voor goudkleurig behang en goudkleurig behang met een fluwelen bordeaux henna print. De bedbank die in de ruimte komt wordt antraciet en het multifunctionele opberg/bankje word gemaakt van houtsoort grenen en afgelakt in de kleur wengé.

Om de sfeer in beide ruimten (die gescheiden wordt door een toog) aan elkaar te verbinden is er gekozen voor dezelfde gordijnen aan voor- en achterzijde in de stijl die de sfeer ondersteund: 

  • warme, rode velours gordijnen
  • aqua voile gordijnen

  

Warme uitstraling
De combinatie van materiaal en kleur geeft de ruimte een warme uitstraling die niet te zwaar is en geschikt is voor het zomer en wintergebruik zoals de bewoners dat voor ogen hebben. De antracietkleurige verf komt terug in het werkgedeelte en geeft de ruimte de rust die de bewoners graag willen hebben. Tegen de wand komen twee wandplanken in het goud geverfd. Als finishing touch wordt er een paneel gemaakt dat als kunstobject tegen de wand wordt geplaatst.

Kijk in het fotoalbum naar foto's van het eindresultaat.

Tags: metamorphose