FANtv-nl-logo-mobile

Contrast in de woonkamer

Om een woonkamer en een keuken een andere uitstraling te geven, hoeft er niet altijd veel te gebeuren. Nieuw fineer op de kastjes, een ander kleurtje op de muren en klaar ben je.

De klus die we hier hebben aangepakt was een relatief grote klus, waarbij de keuken én de woonkamer aangepakt werden. De verbouwing staat in het teken van contrasten. Warm en koud, druk en rustig en rood en groen. We doen dit omdat de bewoner ook zo in elkaar zit.

Keuken
De huidige keukenkastjes in babyblauw, worden opnieuw gefineerd, een snelle en relatief makkelijke manier om je keuken een geheel andere uitstraling te geven. Er wordt een combinatie gemaakt van twee fineer-kleuren: zebrano-hout voor de bovenkastjes en vlammend rood voor de onderkastjes.

  

Bar
Tegenover de huidige keuken komt een bar. Er blijft voldoende ruimte over voor een kastje van 30 cm breed en een kastje van 60 cm breed. De deurtjes van de kastjes onder de nieuwe bar, worden ook met rood gefineerd. Dit is het rood dat de hitte van de keuken symboliseert.

Het werkblad op de bar wordt aan de bovenkant beplakt met het zebrano-fineer. De zijkanten worden rood, om de combinatie terug te brengen van het rood en het zebrano. Omdat alleen de onderkastjes beplakt worden met rood en de bovenkastjes met zebrano, krijg je dat het zicht op de keuken vanaf de woonkamer vrij rustig is, maar dat het vlammend wordt zodra je in de keuken komt.

Aquarium
Om de afscheiding tussen de woonkamer en de keuken nog extra te benadrukken, komt er een groot aquarium op de bar. Deze kant van de bar wordt dus als het ware recht afgewerkt. Het werkblad om aan te zitten zit aan de woonkamerkant. Je kijkt dus als je aan de bar zit door het aquarium naar de keuken. Alsof er nog niet genoeg vissen zijn, plaatsen we een visual in de keuken met supergrote goudvissen. Dit zorgt ervoor dat de keuken wat speelser wordt.

Woonkamer
Het wandje van de woonkamer dat in hetzelfde zicht ligt als de keuken wordt behangen met een bruin behang, met een verticale streep van donkerbruin en lichtbruin en een rood behang. Het zebrano-fineer van de bovenkastjes lijkt sprekend op de lichte streep van het bruine behang. De onderkastjes worden vlammend rood. Het is de bedoeling om het wandje helemaal met bruin te behangen en dan 1 van de bruine strepen in het behang te 'vervangen' voor een rode streep.

Vergelijkbare artikelen