FANtv-nl-logo-mobile

Authentiek en toch modern

Je hebt een huis uit de jaren '30, maar wilt wel een moderne inrichting. Met deze combi laat je het authentieke uit je huis terug komen en is het toch modern.

Bij het inrichten van je huis is het zonder als je totaal vergeet dat je in zo'n oud huis woont. Maar moet je dan leven in een ouderwetse inrichting? Nee hoor. Probeer eens een combinatie te vinden van het moderne en het klassieke. Wij doen dat door diverse wittinten en taupe (grijzig met een bruine ondertoon) te combineren.

Vouwgordijnen
Voor de ramen van de erker en voor de ramen aan de tuinkant komen vouwgordijnen in een witte glansstof, met een horizontaal 'ribbeltje' in de stof geweven. De vouwgordijnen worden geleverd in de uitvoering met baleinen en gevoerd met dezelfde stof, echter iets meer beige van kleur. Deze voering kun je binnen niet zien, maar wel vanaf buiten. In de erker komen drie vouwgordijnen die met de vorm van de erker meelopen. Voor de schuifpui komt een groot vouwgordijn.

Behang
Tegen de wand tegenover de deur waar je binnenkomt, zit de schouw. Deze hele wand krijgt een wit behang met een patroon van takken in een tint die tussen goud en zilver inzit. De schouw wordt behangen in de kleur taupe. De wand links van de deur (richting de erker) wordt behangen met hetzelfde takkenpatroon die bij de lange wand wordt gebruikt, maar dan in taupekleur. De takken krijgen een glanskleur. Dit behang loopt tot aan het stopcontact bij de deur. De rest van de wand wordt geverfd met een metallicverf.

  

Het plafond wordt geverfd in een zijdeglans latex, in een lichte wittint. De korte wanden van de erker en van de schuifpui worden supermat wit geverfd met latex, in wit, maar iets getinter wit dan het plafond.

Eettafel
De eettafel van de bewoners blijft. Daar wordt wel wat mee gedaan: hij wordt wit gebeitst en afgelakt met een speciale lak, waardoor de nerf naar voren komt. Voor de taupe wand komt een spierwitte bank met een bijpassende witte rechthoekige poef in de erker. De stoelen bij de eettafel worden bekleed met hetzelfde witte stof. Verder worden er teak-meubels gebruikt, om de combinatie tussen modern en jaren '30 te maken. Want teak kan in ieder interieur.

  

Vergelijkbare artikelen