FANtv-nl-logo-mobile

Witter dan wit

 Veel mensen houden van wit. En dan het liefst veel wit. Het wordt pas echt mooi, wanneer je wit combineert met wit. Zo krijg je een ruime kamer, met veel licht. Hieronder kun je lezen hoe we een mooie witte ruimte hebben ingericht. De foto's hierboven geven een idee van het eindresultaat.

De lange wand waar je op kijkt als je de kamer binnenkomt, wordt behangen met diverse witte behangen. Aan de kant van de eetkamer komt een wit behang met daarop bollen in diverse maten, waarin takken zitten.

Wit behang
De schouw wordt rondom de vloer en het plafond behangen met een wit behang met daarop allemaal kleine draadjes, waarin allemaal glimmertjes zijn verwerkt. Onder de schouw zit nog een gat van het rookkanaal. Dit wordt met een plaat weggewerkt en ook deze plaat wordt behangen met hetzelfde behang met het glimmertje.

De woonkamerkant van de lange wand krijgt een wit behang, met een barokke vorm in verticale lijnen. Tussen die lijnen zitten weer bollen, met takken erin (dezelfde als aan de eetkamerkant).

Naturelkleurige bank
Er komt een naturelkleurige bank in de woonkamer te staan en bij de eettafel komen 6 eetkamerstoelen, in 3 verschillende kleuren leer (crème, beige, cappuccino, 2 van elke kleur). Verder zijn de meubels hoogglans. Er komen ook nog 2 houten blokjes, waar wieltjes onder gezet moeten worden, zodat ze als bijzettafeltje in de woonkamer gebruikt kunnen worden en als extra zitplek bij de eettafel.

Witte gordijnen
Voor de ramen aan de straatzijde komen 50 mm plissés te hangen onder de glas-in-lood-ramen. Voor de ramen aan beide zijden komen witte gordijnen met een kreukeleffect. Aan de straatzijde worden ze tot aan het bankje boven de radiator (zie even verderop) en aan de tuinzijde zijn ze van vloer tot plafond.

 Whitewash olie
Onder de ramen aan de straatzijde komt over de gehele breedte van de woonkamer een bankje van MDF, welke aan de gangzijde de hoek om loopt, voor de tv. De onderzijde wordt afgelakt in hoogglans witte lak, de bovenkant wordt afgewerkt met houten vloerdelen en in de whitewash-olie gezet.

Witte eettafel
Zo wordt er ook een eettafel gemaakt waarvan de onderzijde wordt uitgezaagd in vorm (volgt later) met een decoupeerzaag en in hoogglans wit wordt afgelakt. Ook hier komt een bovenzijde van houten vloerdelen, welke worden afgewerkt met olie in whitewash.

Witte verf
Aan beide kanten van de kamer, worden de beide wanden aan de raamzijde behangen met wit alcantara-behang. De lange muur aan de gangzijde wordt geverfd in matte muurverf, RAL 9010. De deuren en kozijnen worden geverfd in hoogglanslak, RAL 9010.

Aan de eetkamerzijde komt een dressoir te staan. Tegen de wand komt bij de eindplaatjes net boven het dressoir een interieursticker met een Buddha, in hoogglans wit.

Vergelijkbare artikelen