FANtv-nl-logo-mobile

Alle informatie over een serre

Is je woonkamer te klein, maar heb je nog een stukje tuin of terras over? Dan kun je het plaatsen van een serre overwegen. Met een serre voeg je een stukje woonruimte aan je huis toe.

En een serre heeft nog meer voordelen. Zo krijg je veel meer licht in je kamer en een serre vergroot het contact met de tuin, vooral als je een schuifpui in de serre aanbrengt.

serre prijzen

Maar dit voordeel heb je niet alleen in de zomer. Een echte serre bestaat grotendeels uit glas, ook aan de bovenkant. In de serre zitten is een beetje buitenzitten, ook al is het winter en zit alles dicht.

En een laatste, maar niet onbelangrijk, voordeel. Een mooie serre vermeerdert de waarde van je woning.

Een houten serre of een aluminium serre
Een serre is vaak grotendeels van glas, maar dat hoeft niet. Je kunt ook dichte delen van hout of kunststof in de serre verwerken. Dit is natuurlijk minder licht dan een glazen wand, maar tegen een dicht deel van een serre kun je bijvoorbeeld een kast plaatsen. En gesloten delen in een serre laten minder zon, dus warmte, door. In de winter is dat een nadeel, maar in de zomer een voordeel.

Isolatie van een serre
Over de temperatuur gesproken. Zorg voor goede isolatie. Vooral als je de serre bij de huiskamer trekt. Isolatie houdt in de winter de warmte beter binnen, waardoor je minder stookkosten hebt, en in de zomer blijft het beter koel. Bij een serre op het zuiden is een zonwering beslist aan te raden.

Serre of uitbouw?
De serre bestaat uit een fundering waarop een raamwerk van hout, aluminium of kunststof wordt geplaatst. Daarin komen (veel) ramen die gemaakt zijn van veiligheidsglas of kunststof. Soms wordt er bij een serre ook gebruik gemaakt van steen en metselwerk, maar dan spreekt men niet van een serre, maar van een uitbouw of aanbouw.

Een echte serre is van hout of aluminium. Een houten serre is beter geisoleerd maar heeft weer als nadeel dat het eens in de zoveel jaar een kwastje verf nodig heeft.

Bouwvraag
Een bouwvergunning is bij een serre vaak niet nodig omdat de serre vaak aan de achterzijde van de woning wordt geplaatst. Controleer dit echter wel bij de gemeente of neem dit mee bij bij de aanvraag van de offerte.

De kosten van een serre
Offertes kun je het beste bij verschillende bedrijven aanvragen omdat er nogal wat verschillen zijn tussen de prijzen van de aanbieders en de manier waarop ze de serre's bouwen.

Om te zien wat in jouw specifieke situatie de kosten voor een serre zijn kun je het beste nagaan bij Solvari. Hier geef je al je eisen en wensen met betrekking tot de serre op, en je krijgt meerdere vrijblijvende offertes gratis toegestuurd. Zo kun je prima vergelijken en de kosten in kaart brengen.

Bij Solvari kun je ook terecht voor vrijblijvende offertes voor zonnepanelen, airco-systemen, schuifpuien, isolatie en vele andere verbeteringen aan je huis.

Tags: serre