FANtv-nl-logo-mobile

Foto op hout

Na de foto op canvas, en foto's op vele andere materialen als plexiglas en aluminium, zijn er nu ook foto's op hout. Het afdrukken van je favoriete foto op hout geeft weer een heel ander sfeertje. Warm en natuurlijk.

foto-op-hout

Foto's kunnen op verschillende houtsoorten worden geprint., en het resultaat is heel divers. Hieronder drie mogelijkheden:

Foto op vurenhout
Foto's op hout worden meestal op vurenhout geprint. Foto's op vurenhout zijn heel betaalbaar, maar wel heel sfeervol. De nerven en knoesten blijven bij foto's op vurenhout zichtbaar wat een mooi natuurlijk effect geeft. Je kunt de foto's na afloop een whitewash behandeling geven. Bij portretfoto's wordt dat aangeraden omdat de gezichten beter overkomen. De noesten en nerven zijn subtieler en de gele houteffecten zijn minder zichtbaar.

foto-op-hout-printen

Foto op larikshout
Larikshout geeft een betere kwaliteit en kan naast binnen ook buiten gebruikt worden. Larikshout is wat donkerer/roodbruin van kleur en je ziet er vrijwel geen noesten in. Helaas is larikshout ook duurder.

Foto op multiplex
De goedkoopste optie. De prijzen beginnen al bij een euro of 11. Multiplex is wel heel anders dan de andere foto's op hout. Bij multiplex wordt de foto op één houten plaat geprint terwijl de andere foto's op planken worden geprint, en dat is duidelijk te zien. Bij een foto op multiplex mis je dit effect.

Alle informatie over foto's op hout, inclusief prijzen en mogelijkheden, is te vinden op de website Foto op hout en bij andere aanbieders van fotoproducten.

Tags: Hout, fotodecoratie