FANtv-nl-logo-mobile

Behang vol kleur en structuur

De tijd van schrootjeswanden, steenstrips en beschilderbaar rauhfaserbehang is voorbij. Behang is al een tijd weer helemaal 'hot' en er zijn nog steeds vele mogelijkheden.En er is tegenwoordig gelukkig veel meer mogelijk dan alleen een bloemetjesbehang of een saai wit behang met een structuur.


  
        retro-sixties                                                 retro-psychedelisch


Voor ieder wat wils
We zagen al eerder een tendens in behang die teruggreep op invloeden uit de jaren zestig en zeventig. Flitsende, felle kleuren die best met elkaar mogen contrasteren. De komende tijd zullen we steeds vaker fotoprints, retro, felle en flitsende kleuren terugzien in het interieur. Maar ook klassiek behang is weer helemaal terug, als je behoudender bent ingesteld en nog niet aan de trendy varianten.


  
retro-seventies                                                    natuurlijk


Bigger is better
Grote motieven zijn in en je kunt deze zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt zelfs de hele wand gebruiken voor een motief. Zo tover je je muur om in een gigantisch kunstwerk. Met een eigen design of foto geef je weer een persoonlijk tintje aan je inrichting, voor het extra huiselijke gevoel.


     
    fotobehang                                                       fotobehang


Waarom behang?
Het is voor iedereen geschikt en past in elke ruimte. Vooral diegenen die flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan kiezen met behang voor de juiste wandbekleding. Met telkens een ander behangetje is een nieuw interieur aanschaffen niet nodig, je geeft steeds weer een andere look aan je kamer zonder de inrichting ervan te veranderen. Met de dessins die tegenwoordig beschikbaar zijn zet je in een handomdraai een andere sfeer neer. Aangevuld met een paar accessoires maak je het geheel helemaal 'af'.


     
          reliëfbehang met kant                                   motief aan de muur


Smart paper
Zie je op tegen behangen, of moet je het helemaal alleen doen, dan is er nu smart paper in de handel verkrijgbaar. Je smeert de muur in met lijm en het papier gaat er droog tegenaan. Je hebt dus geen plaktafel nodig en hoeft geen rekening te houden met inweektijd. Het zit niet meteen vast, dus je kunt er nog mee schuiven. Als je het motief zat bent kun je het ook weer zo verwijderen, zonder krabber of een behangverwijderend middel. De muur is in weer meteen opnieuw te behangen met een nieuw dessin.


De toekomst
We zullen er nog even op moeten wachten, maar de fabrikanten werken momenteel aan papier met een beeldschermlaagje. Hiermee wordt het mogelijk dat het behang, al naar gelang de stemming van dat moment, met één druk op de knop van kleur veranderen. Zo kun je het aanpassen aan je stemming, het weer, de seizoenen of zelfs aan het moment van de dag. Zo zie je maar weer hoe veelzijdig behang kan zijn!

Vergelijkbare artikelen