FANtv-nl-logo-mobile

Wijn behoeft geen krans, wel een goede behuizing

De doorsnee wijnliefhebber heeft thuis vaak niet de ruimte om een wijnkelder aan te leggen. Zo'n compact systeem als de Aircool is dan een ideaal alternatief.Alternatief voor wijnkelder
De doorsnee wijnliefhebber heeft thuis vaak niet de ruimte om een wijnkelder aan te leggen. Zo'n compact systeem als de Aircool is dan een ideaal alternatief. Doorstaat deze bewaarkast de test? Het antwoord is zonder meer bevestigend. Alle voorwaarden waaraan een wijnkoelingssysteem moet voldoen zijn verenigd in één stijlvol meubel.

Drie uitvoeringen
De Aircool is er in drie uitvoeringen: de JC-103, JC-188 en JC-270. Goed voor het stallen van respectievelijk 61, 111 en 162 flessen wijn. De wijnen kunnen zowel horizontaal als verticaal in de kast geplaatst worden. De karakteristieke geur van de wijn blijft goed behouden dankzij een actief koolstof-filter dat ongewenste geurtjes uit de buitenlucht filtert.
Bewaar- en serveerzone
Het systeem kent twee apart in te stellen temperatuurzones; een bewaarzone - instelbaar van 5 tot 12 graden Celsius - en een serveerzone, die van 12 tot 22 graden Celsius loopt. De temperatuur is simpel af te lezen aan de digitale display aan de voorkant en blijft gegarandeerd constant. Op dit terrein heeft de Aircool zelfs een streepje voor op wijnkelders, daar is de temperatuur immers niet zo nauwkeurig te regelen.
Luchtvochtigheid
Om uitdroging van de kurk tegen te gaan is er een intern luchtbevochtigingssysteem opgenomen in de kast. Dit systeem zorgt ervoor dat gecondenseerd water verdampt wordt. Het klimaat in de kast wordt daardoor optimaal gehouden voor het bewaren en serveren van wijn. Wijn moet tenslotte in ruimtes gehouden worden met een luchtvochtigheidsgraad tudssen de 50 en 75 procent.

Esthetiek
Ook aan het esthetische aspect is gedacht. De systemen misstaan in geen enkel interieur dankzij de stijlvolle grenen afwerking. De flessenplateau's zijn van Afrikaans Sapeli hout, de plateaus steunen op slanke frames van duurzaam staal. De glazen deur is voorzien van getint glas, dat ervoor zorgt dat ultraviolet licht geen vat heeft op je dierbare wijnen.


Champagne, rode en witte wijnen blijven zo goed bewaard onder de meest ideale omstandigheden. Dankzij de Aircool schenk je altijd de juiste wijn voor de juiste gelegenheid!


Bezoek voor meer info de site van BLR-Bimon

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl