FANtv-nl-logo-mobile

Iwan maakt jouw recept

Op onze oproep om recepten in te sturen zijn veel inzendingen binnengekomen met asperges. Het is ook het seizoen van het 'witte goud', dus onze kok Ivan besloot er zijn geheel eigen culinaire draai aan te geven. Hier zijn de recepten! 




Asperges met grapefruit en hollandaisesaus




Benodigdheden voor 4 personen:



  • 8 Hollandse asperges

  • 2 grapefruits

  • 3 eierdooiers

  • 2 el water

  • 2 el azijn

  • 400 gram boter

  • peper en zout

  • suiker

Bereidingswijze:
De schil van de grapefruits halen en de partjes eruit snijden. De asperges schillen en koken in water met boter, peper, zout en beetje suiker.
Hollandaisesaus: gooi wat eierdooiers in een pan. Water en azijn erbij en peper en zout. Luchtig opkloppen tot het gaar is. Al roerend van het vuur afhalen en de boter toevoegen.


De asperges in stukjes snijden, mengen met de partjes grapefruit en de Hollandaisesaus eroverheen gieten.




Roergebakken asperges met pistou van kabeljauw





Benodigdheden voor 4 personen:



  • 8 asperges

  • 4 mooie plakjes kabeljauwfilet van ongeveer 0,5 cm dik

  • klein beetje afgeslapte mayonaise (met water)

  • 1 tomaat

  • 4 blaadjes Hollandse sla

  • peterselie

  • French dressing


Bereidingswijze:
Asperges schillen en schuin weg snijden. Kabeljauw op ijzeren plateau leggen met hier overheen de mayonaise. Dit in de oven gaar maken op 180 graden, zo'n 5 minuten. Asperges marineren met French dressing. De gare kabeljauw met mayonaisedressing vervolgens over de rauwe asperges heen leggen. De in stukjes gesneden tomaat en peterselie hier over heen garneren.




Gebraden lamsracks met tuinboontjes en asperges met eigen jus





Benodigdheden voor 4 personen:



  • 8 asperges

  • 1 lamsrack

  • 300 gr tuinbonen

  • boter

  • peper en zout

  • olijfolie

Bereidingswijze:
Braad het lam aan en laat het even rusten. Asperges schillen en in reepjes snijden, tuinboontjes kort blancheren, daarna vliesje eraf halen. Lam in de oven doen op 165 graden, ongeveer 8 à 9 minuten.
Asperges in voorverhitte pan bakken en caramelliseren tot deze bruin kleuren. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout. Dan de tuinbonen met boter, peper, zout en water warm maken in een pan. De asperges naast de tuinbonen op het bord leggen met daarbovenop de lamsrack. Hier overheen eventueel de lamsaus (van het braden) gieten.

Vergelijkbare artikelen