Iwan maakt jouw recept
Op onze oproep om recepten in te sturen zijn veel inzendingen binnengekomen met asperges. Het is ook het seizoen van het 'witte goud', dus onze kok Ivan besloot er zijn geheel eigen culinaire draai aan te geven. Hier zijn de recepten!
Asperges met grapefruit en hollandaisesaus
Bereidingswijze: De asperges in stukjes snijden, mengen met de partjes grapefruit en de Hollandaisesaus eroverheen gieten. Roergebakken asperges met pistou van kabeljauw
Bereidingswijze: Gebraden lamsracks met tuinboontjes en asperges met eigen jus
Braad het lam aan en laat het even rusten. Asperges schillen en in reepjes snijden, tuinboontjes kort blancheren, daarna vliesje eraf halen. Lam in de oven doen op 165 graden, ongeveer 8 à 9 minuten. Asperges in voorverhitte pan bakken en caramelliseren tot deze bruin kleuren. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout. Dan de tuinbonen met boter, peper, zout en water warm maken in een pan. De asperges naast de tuinbonen op het bord leggen met daarbovenop de lamsrack. Hier overheen eventueel de lamsaus (van het braden) gieten. |