FANtv-nl-logo-mobile

Spelen met je interieur

Voor degene die het leuk vinden om met zijn interieur te spelen, hebben we een aantal simpele tips. Niet alleen makkelijk uit te voeren maar ook nog eens zeer geschikt voor iedereen met een beperkte beurs.Van simpele lap tot mooi gordijn
Een niet-geroutineerde naaister zal waarschijnlijk niet snel achter de naaimachine duiken om zelf gordijnen te maken met plooien, lussen of plissé. Wil je toch graag op een simpele maar creatieve manier zelf gordijnen maken, hier de oplossing! Koop een mooie lap stof en decoreer deze zelf door er bijvoorbeeld roosjes op te naaien. Maak aan de bovenkant een tunnel (gewoon even omzomen) waar je een roede doorheen kan steken en klaar is je eigen design gordijn.

De kunst van het groeperen
In elk interieur zijn wel de nodige kleine 'zwerf' accessoires te vinden. Spulletjes waarvoor je nog steeds geen vaste plek voor hebt gevonden. Je zag het staan, vond het geweldig en hebt het gekocht, maar waar moet je het nou neer zetten? Alle leuke plekken hebben de revue gepasseerd maar eigenlijk komt het nergens echt goed tot zijn recht. Misschien is groeperen een optie. Pak alle losse accessoires bij elkaar en kijk wat er bij elkaar past, sorteer op kleur of materiaal en werk in groepen

Veel mensen hebben her en der waxinelichtjes of gekleurde kaarsen staan, zet ze eens bij elkaar op een mooi blad. Of haal je servies uit de kast en stal het uit. Verzamel al je fotolijstjes op dat ene saaie dressoir. Gewoon een kwestie van uitproberen; overdaad overtuigt!


Van gevonden voorwerp tot kunstobject
Wie heeft er niet ergens in huis of in de schuur een oud kastje, stoeltje of tafeltje staan dat al jaren op een tweede leven wacht.


Met een beetje geluk heeft het meubelstuk al een kleurtje en kun je gelijk aan de slag. Gewoon licht opschuren zodat er geen gebladderde verf meer op zit en de basis is klaar. Nu leuk decoreren, bij een stoel kun je denken aan het opnieuw bekleden van de zitting, bij een kastje kun je bijvoorbeeld de panelen van deurtjes beplakken met poëzieplaatjes. Een meubel hoeft tegenwoordig niet meer strak in verf te staan en mag dus best de uitstraling hebben van een gevonden voorwerp maar dan wel in een nieuw jasje.

Rommeltje?
Voor wie eens iets anders wil met zijn eethoek, hebben we deze tip. Zet je eettafel los in de ruimte en zet er een mix van zes stoelen omheen. Probeer op de één of andere manier wel een eenheid te vinden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor drie paar dezelfde stoelen of door een eenheid in kleur aan te houden. Zo geef je je oude eetstoelen een tweede leven en je eethoek een nieuwe look.

Creatief met…..verf?
Voor mensen met een houten vloer valt er meestal niet zo heel veel te variëren. Je zou een andere uitstraling kunnen creëren door een karpet neer te leggen maar je kunt ook zelf een karpet op de vloer verven. Brede banen langs de randen geven het geheel al meteen een totaal andere uitstraling. Ook effen wanden geef je een totaal andere uitstraling door onderaan of bovenaan een verfrand te maken. Zo kun je zelf kiezen welk motief je neemt en zit je dus niet vast aan standaard behangranden.

Vergelijkbare artikelen