FANtv-nl-logo-mobile

Vlijtig Liesje trendy en sterk

Vlijtig Liesje is een prachtige balkonplant vol mooie, kleine bloemetjes. Deze wat frêle uitziende plant doet haar naam veel eer aan. Ze is ijzersterk en bloeit ruim een half jaar vlijtig door.Het vlijtige Liesje het uitstekend in de schaduw en kan zelfs tegen langdurige regen. Het is daarom ook geen wonder dat deze zomerbloeier is uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar 2006.Zorgeloos
Vlijtig Liesje is een zorgeloze plant die weinig aandacht nodig heeft. Haar naam 'vlijtig' dankt zij ongetwijfeld aan de overvloed van bloemen die onvermoeibaar verschijnen. De plant is verkrijgbaar in de kleuren roze, wit, oranje, rood en lila en staat ook bekend onder de wetenschappelijke naam 'Impatiens'. Sommige vormen hebben 'gevulde' rode bloemen, met wit aan de binnenkant.


Styling-tips
Het vlijtig Liesje is een lage plant met veel kleine bloemetjes en daardoor op heel verschillende manieren te gebruiken. Een brede terracotta pot met felrode vlijtige Liesjes is altijd mooi. Maar zet ook eens wit en rood naast elkaar voor een mooi contrast. Als alternatief voor de traditionele 'hanging basket' kun je zinken of vrolijk gekleurde emmertjes gebruiken.


Deze zijn in verschillende maten bij vrijwel elk tuincentrum te koop. Ook als 'bodembedekker' in grote potten met kuipplanten op stam, is vlijtig Liesje ideaal.


Weldadig
In tegenstelling tot de naam, wordt de Impatiens rustgevende krachten toegedicht en wordt ze verwerkt in diverse lotions en geneeskrachtige middelen. Deze veelzijdige plant is dus niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook ontspannend!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl