FANtv-nl-logo-mobile

Rust en sereniteit in de woonkamer

Hoe tover je een kleine en rommelige woonkamer om tot een ruimte die vooral rust, vrede en sereniteit uitstraalt? Om dit te creëren is alles wit gehouden.
De muren en het plafond zijn opnieuw gewit, de meubels zijn wit en de accessoires zijn wit. Hierdoor is de woonkamer weer helemaal fris. Om het wit te breken, zijn er ossenbloedrode gordijnen opgehangen en is er een hennarood met gouden muurschildering op de wand gemaakt door decorateur Desiree Aalders. In het kader van spiritualiteit heeft ze gekozen voor een afbeelding van twee gedecoreerde handen die samen in één hand overlopen. Dit is een symbool voor geven.Wat het meest in het oog springt bij deze metamorfose is de prachtige vloer die is gelegd door Lorraine Parquet. Het is een vloer met een uniek meerlagensysteem waardoor de vloer werkingsvrij is. De vloer is van wengé hout wat helemaal in is en geeft de kamer een deftige uitstraling. De mooie donkere houtkleur komt prachtig uit door al het wit en past ook heel mooi bij het rood.


Pas op met accessoires en prullaria in je woning. Voor accessoires geldt echter het credo 'less is more', als je een paar mooie objecten neerzet, springen ze veel meer in het oog dan als je alles volzet. In deze metamorfose is gekozen voor een witte en een zilveren boeddha en grote witte vazen met grasplantjes. Ook is er een olijfboom neergezet.In je huiskamer wil je graag vrienden uitnodigen. Je kunt de ruimte vol bouwen met banken en fauteuils. Veel zitplaatsen kun je echter ook op een andere manier creëren. We hebben wel een grote bank neergezet maar daarnaast gekozen voor zitplaatsen die weinig ruimte innemen, namelijk opklapstoeltjes en krukjes die ook als salontafeltjes gebruikt kunnen worden. Verder is er als extra zitplaats voor een zitzak gekozen, deze zit even lekker als een fauteuil maar neemt de helft minder ruimte in beslag!


In deze kamer was in eerst instantie geen eethoek aanwezig, omdat dit te veel ruimte innam. Daar is echter een oplossing voor gevonden. Er zijn twee opklaptafeltjes aan de muur bevestigd. Hierdoor kun je de tafeltjes alleen openklappen als je ze nodig hebt en verlies je niet aan ruimte als je niet aan het eten bent. Om de tafel staan klapstoeltjes die je ook gemakkelijk kunt dichtklappen als je ze niet nodig hebt. Ook boekenkasten staan er om bekend veel ruimte in te nemen, de boekenkasten die we hier hebben gebruikt doen dat echter niet, je kan de boeken onder elkaar stapelen zodat er een nette smalle rij boeken ontstaat. Niet alleen neemt dat weinig plaats in, het staat ook nog eens zeer decoratief!

Door al deze veranderingen is de kleine woonkamer heel ruimtelijk en open maar wel van alle gemakken voorzien!

Vergelijkbare artikelen